Evenimentul Zilei > Actualitate > FILAJ LA HOŢI. Spărgători de locuinţe, prinşi ca în filme
FILAJ LA HOŢI. Spărgători de locuinţe, prinşi ca în filme

FILAJ LA HOŢI. Spărgători de locuinţe, prinşi ca în filme

În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, poliţiştii bucureşteni au prins în flagrant un bărbat şi o femeie care au pătruns prin efracţie într-un imobil din sectorul 5, de unde au sustras bunuri în valoare de peste 25.000 de lei. Cei doi spărgători au la activ mai multe furturi din locuinţe.

Poliţia Capitalei a reuşit să pună mâna, azi noapte, pe doi hoţi care au băgat în sperieţi locuitorii din Bucureşti. Pe parcursul lunilor august şi septembrie aceştia au comis alte trei infracţiuni de furt din locuinţă, prin metoda „escaladare”, producând un prejudiciu de peste 12.150 de lei. Oamenii legii îi aveau în vizor şi, după o pândă, au reuşit să-i prindă în sectorul 5.
Acţiunea de prindere în flagrant a hoţilor a fost organizată de Sectorul 6 Poliţie (Serviciul de Investigaţii Criminale şi Secţia 25), cu sprijinul IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale.În plasa lor au căzut un bărbat şi o femeie, H.D.C. de 22 de ani şi I.F. de 22 de ani, ambii din Bucureşti. Cei doi au pătruns prin efracţie într-un imobil din sectorul 5, de unde au sustras bunuri în valoare de peste 25.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit părţii vătămate.
Pândiţi pas cu pas

Până să-i prindă, poliţiştii au stat pe urma hoţilor. Astfel, ei au urmat traseul făcut de aceştia în seara zilei de vineri. În jurul orei 21.00, cei doi au plecat de la domiciliu şi s-au deplasat în diferite zone din sectorul 5, unde au început să supravegheze apartamentele situate la parterul şi primul etaj al blocurilor, verificând în acelaşi timp să nu fie urmăriţi.
După aproximativ 30 de minute, I.F. a rămas pe stradă, pe o bancă, iar H.D.C. a mers lângă o rulotă parcată la parterul blocurilor, unde a stat câteva minute în faţa uşii de acces a acesteia, forţând yalla. A intrat în rulotă, de unde a ieşit în scurt timp fără a avea ceva în mână. S-a întors la locul unde îl aştepta I.F. şi au continuat să supravegheze parterul şi etajul blocurilor din zonă.
În jurul orei 03.00, H.D.C. a pătruns în curtea unui imobil din aceeaşi zonă, de unde a ieşit după aproximativ 25 de minute, având în mâini o geantă de voiaj. S-a întâlnit cu I.F. pe o stradă alăturată, de unde au luat un taxi până la domiciliul acesteia. Aici, având în vedere că nu se putea pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic sau a altor persoane, poliţiştii au blocat autoturismul şi i-au imobilizat pe cei doi.
La controlul corporal, poliţiştii au găsit asupra lor bunurile sustrase din imobil: două laptopuri, un amplificator de sunet, o geantă de damă, articole de îmbrăcăminte, pantofi, o cheie Mercedes, cartea de identitate a părţii vătămate, precum şi alte bunuri, în valoare de peste 25.000 de lei, prejudiciu care a fost recuperat integral şi restituit părţii vătămate.
Mai mult, în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă şi a administrării probatoriului existent, s-a stabilit că I.F. şi H.D.C. au comis alte trei infracţiuni de furt din locuinţă, prin metoda „escaladare”, producând un prejudiciu de peste 12.150 de lei, care a fost recuperat în proporţie de 15%.
Astfel, în data de 25/26.08.2012, prin escaladarea balconului au sustras dintr-o locuinţă un laptop, mai multe bijuterii, două ceasuri, parfumuri şi telefoane mobile, prejudiciul creat fiind de 8.000 de lei.
În data de 25/26.08.2012, prin escaladarea geamului de la bucătărie au sustras dintr-o locuinţă suma de 150 de lei, iar în data de 16/17.09.2012, prin escaladarea geamului de la bucătărie au sustras dintr-o locuinţă două laptopuri şi un televizor, prejudiciul creat fiind de 4.000 de lei.
Suspecţii au fost conduşi la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 6 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.
I.F. şi H.D.C. au primit mandate de reţinere şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru propunere de arestare preventivă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News