Mihai Fifor a declarat, joi, la Antena 3, că nimeni din PSD nu se dezice de Liviu Dragnea și că social-democrații își doresc ca fostul lider să fie eliberat după decizia CCR pe care a catalogat-o ca fiind „cutremurătoare”.

„Nimeni nu se dezice de Dragnea. Ne dorim să fie puternic și să fie eliberat dacă asta e decis de instanța. Ce spune decizia CCR de ieri, dincolo de persoană? E vorba de principii: tot ce s-a dat din 2003 încoace a fost dat de complete de judecată constituite nelegal. Este cutremurător. Au distrus destine, au trimis în spatele gratiilor fără ca aceste completuri să aibă dreptul să facă lucrul acesta.

Vin de la ceremonia de la ambasada SUA, în Justiția lor omul are dreptul la o judecată corectă. Decizia CCR este una din cele mai cutremurătoare decizii care s-au putut da în istoria postdecembristă. Nu știu cum se va putea reașeza societatea.

Nu atacă nimeni Justiția, dar ne dorim ca sistemul să fie corect, nu clădit pe abuzuri, pe protocoale. Poate sunt oameni care și-au ispășit pedeapsa și nu vor putea niciodată să primească o reparație pentru ce s-a întâmplat”, a declarat Fifor.

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, că toate completurile de trei judecători de la Înalta Curte, care au judecat dosare de corupție fără a fi specializate în astfel de cauze, sunt constituite nelegal. Astfel, magistrații CCR au admis sesizarea formulată de Florin Iordache și au constatat un conflict de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte.

 

Te-ar putea interesa și: