Scarlett Dougan s-a născut cu Sindromul hipoplaziei inimii drepte, o malformaţie cardiacă congenitală în care camerele, valvele şi vasele de sânge din partea dreaptă a inimii nu sunt dezvoltate suficient şi astfel nu pompeză eficient sângele în organism.
Era tristă şi plângea
Mama fetiţei şi-a dat seamă că fiica ei are probleme de sănătate abia în momentul în care a început să o compare cu fratele ei mai mare, Nathanian, care în majoritatea timpului era fericit. Spre deosebire de fratele ei, fetiţa era tot timpul supărată şi plângea, iar acest lucru a făcut-o pe mama ei să suspecteze o eventuală problemă.
Supravieţuirea ei, un miracol
După nopţi întregi în care fetiţa plângea în loc să doarmă, mama ei a luat legătura cu un pediatru care a supus-o unui set amănunţit de analize. Atunci, doctorii au descoperit că partea dreaptă a inimii fetiţei era subdezvoltată şi a fost internată de urgenţă la terapie intensivă. „Este un miracol că Scarllet este încă aici. Doctorii nu pot înţelege cum a supraviţuit patru luni şi jumătate fără niciun tratament” , a declarat mama lui Scarlett.
Bani pentru spitalul unde a fost tratată
De atunci, fetiţa a fost supusă la două intervenţii chirurgicale în timpul cărora medicii au încercat să redirecţioneze arterele principale ale inimii pentru a obţine buna oxigenare a plămânilor. Familia fetiţei a organizat un eveniment de caritate în care a strâns fonduri pentru cumpărarea unui nou echipamnet medical în spitalul Yorkhill, acolo unde a fost operată micuţa.