Atât localnicii, cât şi turiştii vor avea parte de o mulţime de evenimente, organizate zilnic în intervalul 17.00 – 21.00. Data festivalului nu a fost aleasă întâmplător întrucât pe 15 iunie se împlinesc 120 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu.
 
„Teiul lui Eminescu din Parcul Copou este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Iaşi. Proiectul „Festivalul Teiului” este o acţiune de amploare, care vizează valorificarea potenţialului turistic al Iaşiului, punerea în valoare a culturii acestui oraş, dorindu-se recunoaşterea manifestării ca un obiectiv turistic, cu repetabilitate anuală, capabil să atragă un număr mare de turişti din ţară şi străinătate”, susţin organizatorii evenimentului.

Concerte susţinute de Fanfara de la Chetriş
 

În timpul festivalului de la Iaşi personajele din opera lui Eminescu, Creangă şi Caragiale vor fi întruchipate de statui vivante, iar o caleaşcă şi un tramvai de epocă vor fi puse la dispoziţia celor care vor să se plimbe prin Copou contracost.

De asemenea, în această perioadă pe străzile oraşului vor circula mimi, clowni şi saltimbanci, iar copiii vor avea parte de câte o piesă de teatru cu păpuşi.

În Parcul Copou va cânta Fanfara de la Chetriş, iar meşteri populari din România şi din Republica Moldova vor avea un „Atelier de creaţie la umbra teiului”.