Festivalul B’Estfest, punctul de întâlnire a noii generaţii

Festivalul B’Estfest, punctul de întâlnire a noii generaţii

Organizatorii, care vizează un public tânăr, anunţă "trupe de festival", ca Hadouken şi Asian Dub Foundation, şi capete de afiş precum britanicii Skunk Anansie sau australienii Pendulum.

Deşi publicul se obişnuise să aplaude pe scena B’Estfest o serie de artişti internaţionali cu renume pentru toate categoriile de public, de la Iron Maiden, Metallica sau Moby la Alice Cooper, Marilyn Manson ori Santana, organizatorii festivalului schimbă anul acesta strategia, cu scopul declarat de a atrage un public mai tânăr. Invitaţii vor fi, prin urmare, "trupe de festival" precum britanicii de la Skunk Anansie şi australienii de la Pendulum, care vor fi cap de afiş - urmând ca, până la sfârşitul lunii aprilie, Emagic să anunţe încă doi headlineri.

Celor două trupe li se vor alătura Hadouken, dar şi Asian Dub Foundation, Flogging Molly, House of Pain, Lamb. În următoarea lună urmează să fie făcut public întregul program al festivalului.

Britrock de top la festival

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarată una dintre cele mai importante trupe din Marea Britanie, inclusă în Guinness Book of British Hit Singles&Albums pentru cele peste 141 de săptămâni petrecute în clasamentele de specialitate, Skunk Anansie va ajunge la Bucureşti pe 1 iulie, în prima zi de B’Estfest. Nume reprezentativ al curentului brit rock, trupa s-a format în 1994 şi a activat până la începutul anilor 2000, când membrii ei s-au despărţit, fiecare dintre ei implicându-se în proiecte separate.

Anul 2009 a reprezentat un nou început pentru Skin, Cass, Ace şi Mark, care au revenit la formula de grup. Albumul "Smashes and Trashes" a apărut tot în 2009 şi e o colecţie a celor mai cunoscute piese lansate, completată cu trei noi singleuri: "Because of You", "Tear the Place Up" şi "Squander", pe 3 iulie, Pendulum va fi reprezentanta Australiei pe scena de la B’Estfest.

Trupa e una dintre preferatele festivalurilor internaţionale pentru show-urile uluitoare, ce mizează pe un amestec complex de instrumente live, efecte electronice şi proiecţii vizuale.

Pendulum are trecute în palmares 23 de single-uri, 3 albume de studio, un album live şi o com pilaţie, plus alte 35 de apariţii în proiecte muzicale separate. În 2011, Rob Swire (voce), Peredur ap Gwynedd (chitară), Gareth Mc Grillen (bass), Kevin Sawka (tobe), Ben "The Verse" Mount (MC), vor concerta alături de Linkin Park în cadrul unui turneu în SUA.

LA IARBĂ VERDE

Biletele se vând acum la preţ special

După un an de pauză, B’Estfest, primul festival de anvergură din România, revine cu câteva surprize, printre care şi faptul că dă betoanele din centrul capitalei pe iarba verde din nordul oraşului. În zilele de 1, 2 şi, respectiv, 3 iulie, Emagic va organiza cea de-a patra ediţie a festivalului în nordul Bucureştiului, în zona Pipera-Tunari.

Până pe 27 martie, amatorii de muzică vor plăti 95 lei pentru biletul de o zi sau 215 lei pentru abonamentul de trei zile, la care se poate adauga voucherul de camping la doar 10 lei.

După această dată, fanii vor fi nevoiţi să plătească în schimbul unui bilet de o zi 125 lei, 265 de lei pentru abonamentul de 3 zile şi 15 lei voucherul.

Biletele B’Estfest sunt disponibile pe site-ul www.myticket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, la magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului şi The Ark. <iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/RctAgyp5K4Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe title="YouTube video player" width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/tEPB7uzKuh4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/jywa9oK3ytU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe title="YouTube video player" width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/CgGItLYyBQ0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>