Pilotul spaniol al echipei Ferrari, Fernando Alonso, a câştigat astăzi Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, desfăşurat pe circuitul de la Hockenheim. Alonso a fost urmat de coechipierul său, brazilianul Felipe Massa.
Massa a fost sfătuit să o lase mai moale
Alonso a adus a doua victorie din acest sezon pentru Ferrari, dar Massa, "eroul" cursei de la Hockenheim, a fost nevoit să cedeze prima poziţie în urma unui mesaj slab codificat, venit de la boxele echipei. Brazilianul s-a conformat fără să crâncnească, dar nu şi-a putut ascunde dezamăgirea în timpul festivităţii de premiere.
Deşi a plecat din pole-position, Sebastian Vettel (Germania/Red Bull) şi-a pierdut poziţia încă de la începutul cursei după unul dintre cele mai frumoase starturi ale sezonului. Vettel a terminat pe locul 3.
Michael Schumacher, pe 9
Pe locurile 4 şi 5 s-au situat Lewis Hamilton, respectiv Jenson Button (ambii Marea Britanie/McLaren Mercedes). Mark Webber (Australia/Red Bull) a terminat pe locul şase, iar Robert Kubica (Polonia/Renault) pe şapte.
Nico Rosberg şi Michael Schumacher (ambii Germania/Mercedes) au încheiat în această ordie pe locurile opt şi nouă, iar Vitali Petrov (Rusia/Renault) a cucerit ultimul punct pus în joc, terminând al zecelea.