Fermierii dau afară 60 de directori APIA

Fermierii dau afară 60 de directori APIA

Ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, a demis, ieri, 18 directori din conducerea centrală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi alţi 42 de directori din judeţe.

„Am demis, joi, 42 de directori ai APIA de la nivelul local şi 18 de la centru, pentru că nu au respectat termenul stabilit, de 15 martie, pentru începerea plăţilor la hectar. Le-am dat şi un răgaz de patru zile, dar dânşii mi-au spus că au nevoie de trei săptămâni. Nu pot accepta un asemenea termen pentru că ne batem joc de nişte oameni”, a declarat Ilie Sârbu, citat de Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor fermierilor, demiterile au avut ca rezultat mai multe pre siuni făcute de aceştia pentru un sistem funcţional. „I-am cerut domnului ministru să dea un răspuns în legătură cu plăţile la hectar, altfel vom ieşi în stradă. Am făcut presiuni şi se pare că aceste demiteri sunt răspunsul Domniei Sale la solicitările noastre”, ne-a declarat Ştefan Nicolae, preşedintele Federaţiei Agrostar. Concursul pentru ocuparea postului de director general al APIA va fi reluat peste o săptămână (n.r. - 25 mar tie), proba scrisă, ca mai apoi, pe 27 martie, să aibă loc interviul. Motivul reluării acestui concurs este simplu: în concursul anterior, nu s-a înscris niciun candidat.

Ne puteți urmări și pe Google News