Evenimentul Zilei > Monden > Fenomen extrem de rar. Delfinii au ocupat iar Marele Canal din Veneția. VIDEO
Fenomen extrem de rar. Delfinii au ocupat iar Marele Canal din Veneția. VIDEO

Fenomen extrem de rar. Delfinii au ocupat iar Marele Canal din Veneția. VIDEO

Orașul îndrăgostiților, Veneția, se poate lăuda cu un nou accesoriu romantic. O pereche de delfini a pătruns pe Marele Canal.

Doi delfini superbi au fost zăriți în Marele Canal din Veneția, spre bucuria locuitorilor orașului, care au imortalizat momentul rar. O pereche de delfini s-a împrietenit recent cu localnicii dinl orașul istoric Veneția. Aceștia au fost văzuți înotând în Marele Canal din Veneția. Delfinii, despre care se crede că sunt un adult și un delfin cu dungi, au fost văzuți croindu-și drum de-a lungul canalului luni dimineață. Anunțul îi aparține CERT, o echipă de intervenție de urgență care operează în jurul Mării Mediterane care salvează mamifere marine blocate.

Într-o postare tradusă pe Facebook despre acest moment special, organizația a precizat că le-au fost necesare autorităților locale peste două ore pentru a-i ghida pe delfini înapoi în apele deschise. Inițial, aceștia au părut „dezorientați”, înotând printre bărcile care treceau pe canal. „Era important să scoatem cele două animale aflate în dificultate evidentă din zona de trafic intens. Acest lucru a durat mai mult de două ore”, s-a scris în postare. „După o oră de monitorizare suplimentară, animalele nu au mai fost văzute. Sperăm că, având în vedere orizontul larg spre mare, vor putea reveni la mare.”

Cum au pătruns delfinii în Marele Canal din Veneția. Explicația oamenilor de știință

Grupul a explicat că este un lucru neobișnuit ca delfinii cu dungi să se plimbe în nordul Mării Adriatice. Și asta deoarece subspeciile „preferă apele adânci în care trăiesc în grupuri mari”. Guido Pietroluongo, un om de știință de teren care cooperează cu CERT, a declarat pentru CNN că delfinii s-ar fi putut rătăci în timp ce încercau să găsească hrană. „Ar fi putut să urmărească prada în mijlocul Adriaticii, să se lanseze spre nord și să se regăsească brusc în Veneția”, a spus el.

Vizita a oferit localnicilor un strop de bucurie în contextul în care romanticul oraș turistic este blocat în mijlocul pandemiei. Luca Folin, care a filmat un videoclip cu delfinii, devenit viral pe internet, a numit experiența „moment frumos și rar … într-un moment trist”. „L-am încărcat pe rețelele de socializare fără să mă gândesc că va circula în jurul lumii”, a declarat el la CNN. „Sincer să fiu, l-am postat pentru a-i saluta pe concetățenii mei într-un an atât de trist. Dar faptul ca videoclipul a devenit viral este frumos, deoarece înseamnă că i-am făcut pe alții să zâmbească”, a opinat bărbatul.

Sursa: Rețeteșivedete

Citește și Fenomen dramatic pe Litoralul românesc. Mor delfinii