Evenimentul Zilei > Politica > Fenomen BIZAR și foarte RAR pe BISTRIȚA: cercul de gheață care se rotește ca un titirez.FOTO
Fenomen BIZAR și foarte RAR pe BISTRIȚA: cercul de gheață care se rotește ca un titirez.FOTO

Fenomen BIZAR și foarte RAR pe BISTRIȚA: cercul de gheață care se rotește ca un titirez.FOTO

In zona podului Șerbanesti (Bacău), în aval de barajul de pe Bistrița, a apărut un fenomen bizar, extrem de rar.

Este vorba despre un enorm cerc de gheață, cu diametrul de circa 25-30 de metri, care se roteste incet pe suprafata apei, de parcă o mâna uriașă și nevăzută ar învârti un titirez înghețat, scriu jurnaliștii de la Desteptarea.ro

Pe marginea discului de gheață și-au gasit popas și mai multe rațe sălbatice, cărora părea să le priasca odihna în mișcare circulară. Specialiștii au păreri împărțite asupra acestui fenomen. Este însă destul de răspândita opinia conform careia cercurile de gheata sunt fenomene rare, întâlnite de obicei în țări cu vreme foarte rece.

Oamenii de știință accepta teoria potrivit căreia cercurile de gheață se formează când apa îngheață mai întâi în centru, nu la mal cum se întâmplă de obicei.

Cercurile de gheata se formeaza în dreptul vârtejurilor din râurile care curg încet si au uneori diametre impresionante.

Se pot întâlni si grupate, iar imagini cu aceste fenomene bizare au fost publicate pe internet din diferite colțuri ale lumii.