Pericolul nevăzut din vopseaua de păr și produsele de îndreptat părul! Un studiu făcut în Statele Unite arată că acestea măresc riscul de producere al cancerului de sân, potrivit digi24.ro. Un număr de 46.000 de femei care aveau o soră care a fost diagnosticată cu cancer , dar care nu aveau această boală, au fost supravegheate timp de 8 ani.

În urma studiului s-a constatat că în cazul folosirii soluțiilor de îndreptat părul, riscul de producere a cancerului în cazul femeilor care l-au folosit a fost de până la 31 % mai mare în timp ce în cazul folosirii vopselei rezultatele au fost diferențiate în cazul femeilor albe față de cele de culoare.

Astfel, în cazul femeilor albe care au folosit vopseaua de păr, riscul de producere a cancerului a crescut cu 7% , în timp ce în cazul femeilor afroamericane riscul a crescut cu un procent de 45 % până la 60 % , în funcție de cât de des foloseau vopseaua. Potrivit autorilor studiului, cauza pentru aceste diferențe ar putea -o constitui faptul că produsele marketate pentru femeile afroamericane conțin mai multe substanțe care perturbă hormonii.