Evenimentul Zilei > Actualitate > Femeia modernă, prădător sexual
Femeia modernă, prădător sexual

Femeia modernă, prădător sexual

Potrivit unui studiu realizat în Franţa, femeile sunt tot mai active sexual şi au tot mai mulţi parteneri.

Nu bărbaţii, ci femeile sunt „prădătoarele sexuale“ ale momentului, se arată într-un sondaj efectuat în Franţa, la comanda unei agenţii care realizează studii despre SIDA şi hepatitele virale, cu sprijinul guvernului de la Paris, informează „Daily Telegraph“. Conform rezultatelor sondajului, date publicităţii la sfârşitul săptămânii trecute, franţuzoaicele au de peste două ori mai mulţi parteneri decât în anii ’70. Astfel, numărul partenerilor reprezentantelor sexului frumos a crescut, în medie, de la 2 la peste 5.

Procentul celor care susţin că au avut doar un partener a scăzut de la 68%, în anul 1970, la 34%, în 2006, relevă sondajul. De asemenea, s-a constatat că femeile au acum prima experienţă sexuală aproape la aceeaşi vârstă ca şi bărbaţii: 17 ani şi şase luni, faţă de 17 ani şi două luni. În 1950, femeile îşi începeau viaţa sexuală în medie la 20 de ani şi şase luni, iar bărbaţii – la 18 ani şi opt luni.

Circa 90% dintre femeile de peste 50 de ani intervievate au declarat că sunt încă active sexual, spre deosebire de anul 1970, când doar 50% puteau afirma acest lucru. Bărbaţii au acelaşi număr de partenere ca şi acum 40 de ani, aproximativ 13. Spre surprinderea multora, unul din cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani „nu manifestă niciun interes pentru sexualitate“, iar rata abstinenţei la cei sub 35 de ani este dublă decât la femei.