Femeia ideala, forma de amfora

Femeia ideala, forma de amfora

Barbatii nu prefera nici blondele si nici brunetele, ci femeile-amfora, cu talia subtire si soldurile arcuite.

Acesta este punctul de reper universal valabil pentru eternul feminin, sustin cercetatorii americani de la universitatile Texas si Harvard, care au studiat criteriile dupa care s-a stabilit etalonul frumusetii de-a lungul timpului pe mai multe continente.

Potrivit publicatiei "Daily Mail", specialistii au analizat aproape 350.000 de opere literare clasice scrise de britanici, americani, chinezi si indieni pentru a stabili care sunt trasaturile ce definesc frumusetea.

De la epopeile indiene "Mahabharata" si "Ramayana" si pana la literatura contemporana, cercetatorii nu au ratat nicio lucrare de referinta. Statisticile au scos in evidenta faptul ca referirile la mijlocul unei femei sunt mult mai numeroase decat cele la sani ori fese.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spre exemplu, in textele englezesti studiate talia este citata de 65 de ori, fata de doar 16 referiri la pieptul unei femei si 12 la fese. Acelasi lucru se observa si in operele indiene sau chineze.

Aceasta demonstreaza ca talia ingusta este un real punct de atractie pentru barbati, indiferent de cultura si cu mult inainte ca mass-media sa influenteze preferintele oamenilor.

"Faptul ca scriitorii descriu talia subtire drept frumoasa sugereaza ca aceasta parte a corpului, cunoscuta drept emblema a fertilitatii si sanatatii, este trasatura-cheie a frumusetii feminine, dincolo de diferentele etnice si culturale", a declarat doctorul Devendra Singh, seful echipei de cercetatori.