Seria de operaţii a început în martie,imediat după ce Bono şi-a aniversat împlinirea celor 40 de ani, la mai mult de un deceniu de când aceasta a făcut public pentru prima oară faptul că este lesbiană.

"După o perioadă îndelungată în care a analizat toate aspectele problemei, Chaz a luat decizia curajoasă de a-şi adopta adevărata identitate", a spus purtătorul de cuvânt Howard Bragman, care, în timpul anunţului, a folosit numai pronume masculine.

Chastity, singurul copil al cântăreţei renumite pentru hit-uri precum "I Got You, Babe", va face operaţia de schimbare de sex de care este foarte mândră. Potrivit lui Bragman, Chaz se bucură de sprijinul necondiţionat al familiei sale.

După ce şi-a anunţat public orientarea sexuală, Bono a devenint şi o înfocantă militantă pentru drepturile comunităţii gay.

Cher nu a făcut încă declaraţii cu privire la anunţul fiicei sale, însă este binecunoscut faptul că lesbianismul lui Chastity a a generat o perioada în care relaţiile dintre cele două au fost îngheţate.

Liderii comunităţilor gay au salutat decizia lui Bono, pe care au calificat-o drept un act de curaj şi "un important pas înainte".