Evenimentul Zilei > Social > Faruri și piese auto pe stoc, la numai un click distanță
Faruri și piese auto pe stoc, la numai un click distanță

Faruri și piese auto pe stoc, la numai un click distanță

Mașina dumneavoastră reprezintă o investiție destul de mare și este foarte important să acordați o atenție deosebită, unui program corect de întreținere a acesteia. Fie că este vorba despre deplasări personale, ori deplasări în interes de serviciu, autoturismul cu care circulați zi de zi, trebuie să fie păstrat în cele mai bune condiții, astfel încât, siguranța traficului rutier, să nu fie pusă în pericol.

Importanța întreținerii regulate a autoturismului

Creșterea siguranței

Ținând pasul cu serviciile de întreținere de rutină ale mașini, siguranța la drum va fi cu siguranță sporită. Acest aspect va preveni deteriorarea peste măsură a pieselor,  moment în care pot apărea probleme și mai mari. Dar dacă aveți grijă constant de mașina dumneavoastră și verificați sistemele care ar putea dezvolta în timp probleme, veți elimina riscul de pune în circulație un autovehicul care reprezintă un pericol, atât în ceea ce privește siguranța traficului rutier, cât și în ceea ce privește portofelul dumneavoastră, deoarece, orice problemă care rămâne nerezolvată, va genera altele care pot crește considerabil bugetul necesar pentru reparații.

Păstrarea performanțelor

Împreună cu siguranța sporită, mașina dumneavoastră va funcționa, de asemenea, în parametrii optimi, respectând performanțele date de producători, atât în ceea ce privește timpii de accelerare, distanțele de frânare, stabilitatea în curbe, chiar și consumul. Aceste lucruri sunt valabile dacă o mașină este întreținută corespunzător, conform specificațiilor din carte și cu siguranță vă avea o viață lungă și lipsită de evenimente neplăcute. Imaginați-vă că veți obțineți o tracțiune mai bună, o direcție mai precisă și un motor mai fiabil, printr-o simplă verificare periodică, astfel încât să puteți cunoaște amănunțit, starea autoturismului.

Economii de bani

Dacă aveți grijă de mașina dumneavoastră în mod regulat, veți preveni apariția unor probleme mai mari și mai costisitoare. Cu siguranță veți prefera să plătiți cate puțin pentru o întreținere constantă pentru a vă menține mașina sănătoasă și cât mai mult timp pe drumurile publice. Dacă există componente și piese cu probleme, acestea pot duce la defectarea altor piese sau componente, ceea ce înseamnă că și costurile pentru reparațiile ulterioare vor fi mai mari.

Reducea consumului de combustibil

De exemplu, dacă un autoturism are defecțiuni la sistemul de aprindere ori la cel de alimentare, poate crește și consumul de combustibil și pe lângă acest aspect, performantele pot fi serios afectate deoarece nu se vă mai realiza un amestec de aer și combustibil corespunzător. Acest lucru înseamnă că va trebui să vă umpleți rezervorul de benzină, motorină ori chiar GPL, mult mai des, pierzându-vă nu numai banii, ci și timpul în cazul în care veți lăsa problema să se agraveze. Din nou, discutăm despre același lucru, adică despre faptul că dacă anumite piese sau componente sunt defecte, se poate ajunge și la apariția unor noi defecțiuni. Așadar, țineți cont de intervalurile de service pe care trebuie să le respectați, precum și de semnele pe care le dă mașina în momentul în care ceva nu este în regulă, și cu siguranță nu veți întâmpina nici un fel de problemă.

Acestea reprezintă numai câteva dintre cele mai importante avantaje ale unei întrețineri corecte a autoturismului dumneavoastră, însă, vorbim despre unele dintre cele mai importante aspecte de care obligatoriu trebuie să țineți cont, în special dacă sunteți în posesia unei mașini ceva mai vechi, situație în care este normală apariția mai frecventă a unor defecțiuni.

Dacă vă mențineți la curent cu programul de întreținere și respectați toate indicațiile date de producător în cartea mașinii, veți preveni probleme mai mari care pot împiedica funcționarea corectă a mașinii. Dacă aveți cu adevărat ghinion și trebuie să vă confruntați cu o problemă mai mare, este posibil să nu mai puteți utiliza mașină câteva zile, însă, apelând la un furnizor de piese și componente auto de încredere și care vă va livra în cel mai scurt timp produsele dorite, totul va decurge ca pe roate. Fie că sunteți în căutarea unor componente mecanice, a unor faruri si piese auto pe stoc diverse, puteți descoperii cele mai avantajoase soluții, la numai un simplu click distanță.

Oamenii par să devină din ce în ce mai ocupați în fiecare zi, omițând să mai verifice mașină periodic, fără a conștientiza cât de importantă este această practică pentru viața de zi cu zi. Dar dacă ați înțeles cât de importante sunt verificările periodice și reparațiile, vă veți putea folosi de mașina personală o perioadă îndelungată de timp, fără nici un fel de bătaie de cap.

Acestea fiind spuse, nu uitați cât de importantă este starea generală a autoturismului dumneavoastră. Este recomandat să consultați manualul de utilizare al autovehiculului și să urmați programul de întreținere preventivă a acestuia. De asemenea pentru liniștea dumneavoastră, se recomandă inspecția mai multor sisteme precum:

  • Bateria, încărcarea și pornirea
  • Sistemul de aprindere
  • Sistemul de frânare
  • Sistemul de răcire
  • Direcția
  • Motor
  • Nivelul de emisii
  • Sistemul de iluminare

Deși nu toate lucrările de întreținere pot fi făcute de dumneavoastră, există multe lucruri pe care le puteți face atât pentru a preveni o problemă înainte ca aceasta să apară, lucruri pe care le puteți căuta pentru a vă putea da seama că ceva este pe cale să meargă prost și lucruri pe care le puteți face singuri pentru a menține un vehicul complet operațional. În ceea ce privește operațiunile serioase, cu atât mai mult dacă este vorba despre un schimb de distribuție, este recomandat să apelați la ajutorul unor specialiști în domeniu, la un service serios și de încredere, astfel încât să puteți avea garanția unei lucrări bine făcute.