Evenimentul Zilei > International > Farage, pariu pe 10.000 de lire sterline că Donald Trump câștigă alegerile
Farage, pariu pe 10.000 de lire sterline că Donald Trump câștigă alegerile

Farage, pariu pe 10.000 de lire sterline că Donald Trump câștigă alegerile

Nigel Farage este convins că Donald Trump va câștiga alegerile din SUA, învingându-l pe rivalul democrat Joe Biden.

„Naşul” Brexitului, Nigel Farage, a declarat luni că simte că Donald Trump va câştiga apropiatele alegeri prezidenţiale din SUA, ţinând cont de entuziasmul din rândul bazei sale electorale şi impulsul primit în ultimele zile ale campaniei electorale, informează Reuters.

„El (Donald Trump) nu este doar preşedintele SUA, el este un dinam uman”, a declarat, pentru Talk Radio din statul Pennsylvania, Nigel Farage, pe care Trump l-a numit drept prieten.

Niciodată nu am văzut o bază electorală atât de entuziastă cum este cea pentru acest om. Aceste mulţimi scandează: Te iubim. Dacă vreţi, puteţi vedea sondajele de opinie, cotele la casele de pariuri, editorialele din presa mondială şi toate vă vor spune că este floare la ureche pentru Joe Biden. Eu nu cred asta”, a spus Nigel Farage, lider al Partidului Brexit.

„Îl urmăresc pe Donald Trump şi spun că voi pune un pariu de 10.000 de lire sterline că îl va învinge pe Joe Biden. Cred că este un pariu foarte bun după ceea ce văd pe teren… Trump a luat pulsul electoratului,  Biden s-a ascuns, nici măcar nu a acceptat întrebări de la presă în urma scandalului cu fiul său”.

„Cred cu adevărat că el va câştiga mâine”, a subliniat Farage referitor la Donald Trump.

O anchetă de opinie efectuată de New York Times şi de Siena College, publicată duminică, îl plasează pe Joe Biden în faţa lui Donald Trump în patru state considerate decisive şi unde miliardarul republican câştigase în 2016: Pennsylvania, Arizona, Florida şi Wisconsin.

Totuşi, analiştii politici îndeamnă la prudenţă, evocând scrutinul din 2016, când republicanul Donald Trump a creat una dintre cele mai mari surprize în istoria politică americană, câştigând în faţa democratei Hillary Clinton.

Aşadar, pe măsură ce Ziua Alegerilor din SUA se apropie, locuitorii unei zone importante din New York sunt de acord că vor să facă din nou America „normală”. În Staten Island de exemplu, singurul dintre cele cinci cartiere ale orașului pe care președintele Donald Trump l-a câștigat în 2016, tatăl unui erou de război a declarat că votează cu democratul Joe Biden. Este vorba de  Robert Ollis, în vârstă de 73 de ani, informează Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: