Familia Ponta, în asociere cu grupul Golden Blitz în afaceri de milioane de euro cu statul

Familia Ponta, în asociere cu grupul Golden Blitz în afaceri de milioane de euro cu statul

Cotidianul România Liberă dezvăluie azi contractele cumnatului a lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, cu autorităţile locale. Potrivit acestui ziar, Iulian Herţanu, "despre care toate indiciile arată că ar fi cumnatul lui Ponta", este acţionar majoritar la firma Grossman Engineering Group, firmă care beneficiază de o lungă listă de afaceri cu statul.

În plus, firma Grossman a câştigat, la 10 ianuarie 2012, un contract de peste 10 milioane de euro în care este asociată cu Euro Construct Trading 98, unde patroni sunt Sorin Vulpescu şi Dan Besciu, membri ai celebrului grup de la Golden Blitz. Potrivit materialului din România Liberă, realizat cu sprijinul Rise Project, Besciu şi Vulpescu spun că nu-l cunosc pe Herţanu, cumnatul lui Ponta. Acest cotidian prezintă lista afacerilor cu statul a firmei Grossman, printre acestea fiind contracte de reabilitare a reţelelor de apă în Târgovişte şi în zona Andronache, extinderea canalizării în Comarnic sau construirea unui sediu al administraţiei fluviale a Dunării de Jos.  România Liberă susţine că acţionarul majoritar al firmei Grossman este cumnatul lui Ponta întrucât, la un moment dat, sora premierului şi-a schimbat numele în Herţanu, iar la adresa unde locuia sora şi mama premierului a mai apărut un locatar, în persoana lui Iulian Herţanu. Iulian Herţanu ar mai fi acţionar şi la alte firme care au avut contracte cu statul. România Liberă precizează că, până la închiderea ediţiei, nu a reuşit să obţină un punct de vedere din partea premierului Ponta. 

Sursa citată prezintă lista completă a contractelor obţinute de firma cumnatului lui Ponta din 2007 până în prezent. Sunt 25 de contracte cu statul în valoare totală de 100 milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News