Evenimentul Zilei > Actualitate > Familia lui Petrică Mîțu Stoian, în stare de șoc. S-a aflat din ce cauză a murit. Suspiciuni confirmate
Familia lui Petrică Mîțu Stoian, în stare de șoc. S-a aflat din ce cauză a murit. Suspiciuni confirmate

Familia lui Petrică Mîțu Stoian, în stare de șoc. S-a aflat din ce cauză a murit. Suspiciuni confirmate

Au apărut noi informații, pe surse, în cazul morții suspecte a artistului Petrică Mîțu Stoian. Din primul rezultat al necropsiei a reieșit că rapsodul ar fi murit din cauza unei barotraume.

Explicația științifică este că plămânii acestuia ar fi cedat din cauza unui tratament cu oxigen. Clinica Nera, unde Stoian a fost internat, susține că artistul nu a fost supus niciunei proceduri medicale.

„Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare.

Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație”, a povestit medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu-Stoian.

Sora cunoscutului interpret a acceptat efectuarea autopsiei, după ce a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și audiază astăzi mai multe cadre medicale care s-au ocupat de artist.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului înterpretului de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Familia nu s-a opus acestei decizii, dorind să afle de ce a murit de fapt îndrăgitul artist.

Maii mult, aceasta va fi audiată de procurori, după înmormântarea rapsodului, care va avea loc miercuri, la Cimitirul Ungureni din Craiova.

Moartea subită a cântărețului Petrică Mîțu Stoian a luat toată țara prin surprindere, mai ales că acesta avea schema completă de vaccinare și părea într-o stare bună de sănătate după externarea în urma trecerii prin boală.

El a decedat, sâmbătă seara, la Spitalul din Reșița, județul Caraș-Severin, unde fusese internat cu sechele post-COVID. Petrică Mâțu Stoian, în vârstă de 61 de ani, se afla în tratament post-COVID, însă sâmbătă s-a simțit rău și a ajuns din nou la spital, în Reșița.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: