Evenimentul Zilei > Economie > Fals recensământ online
Fals recensământ online

Fals recensământ online

Utilizatorii de Internet au primit ieri un e-mail prin care erau indemnaţi să participe la "primul Recensământ online din România", mesaj având ca expeditor Institutul Naţional de Statistică.

Utilizatorilor li se cereau astfel datele de identitate.

INS a dat azi cu un comunicat de presă în care precizează că “informaţia conţinută în mesajul respectiv este falsă, neprovenind de la instituţia noastră. INS se disociază cu fermitate de acţiunea iresponsabilă şi condamnabilă a iniţiatorului mesajului. În acest sens, INS a solicitat organelor în drept specializate, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere, conform legii, a autorului/autorilor”, se precizează în comunicatul Statisticii.

Date cu caracter strict confidenţial

De asemenea, reprezentanţii INS îi îndeamnă pe cei care au primit un astfel de mesaj să nu îi dea curs, precizând că INS nu a avut în vedere şi nici nu intenţionează să organizeze un recensământ on-line.

"Avertizăm asupra faptului că, potrivit legislaţiei în vigoare, informaţiile solicitate prin mesaj au caracter strict confidenţial, comunicarea lor putând să aducă prejudicii majore de natură materială şi morală persoanelor care s-ar lăsa induse în eroare, prejudicii de care Institutul Naţional de Statistică nu este răspunzător", se arată în acelaşi comunicat.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: