Evenimentul Zilei > International > Factorul „Amy”: Cum poate fi purtat Trump spre Victorie de ura Democraților
Factorul „Amy”: Cum poate fi purtat Trump spre Victorie de ura Democraților

Factorul „Amy”: Cum poate fi purtat Trump spre Victorie de ura Democraților

Desemnarea unei candidate catolice practicante și mamă a șapte copii pentru Curtea Supremă ar putea fi marea carte câștigătoare pentru actualul președinte.

Moartea judecătoarei de la Curtea Supremă, Ruth Bader Ginsburg, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale și desemnarea de către Trump a lui Amy Coney Barrett i-au obligat pe Democrați și Republicani să analizeze ce efecte vor avea aceste evenimente asupra scrutinului din 3 noiembrie.

Cu procesul de confirmare a unui nou judecător pentru Curtea Supremă atât de aproape de alegeri, unii observatori au afirmat că alegerea conservatoarei Barrett îi va înfuria pe Democrați și pe moderați să iasă masiv la vot, împotriva lui Trump.

Alții, dimpotrivă, afirmă că alegerea lui Barrett îl ajută pe Trump și pe Republicani, în special datorită atacurilor violente la care a fost și va fi supusă aceasta, familia și credința ei (este catolică practicantă și devotată).

„Cred că îi ajută pe Republicani, deoarece va provoca atacuri radicale și extreme din partea Democraților”, spune Terry Schilling, directoare executivă la American Principles Project, citată de Daily Caller.

„Barrett este în prezent foarte populară, cu backgroundul ei religios și familial. I-ați văzut deja pe Democrați atacând-o pentru că a adoptat copii din Haiti, practic afirmând că asta dovedește că e rasistă. Acest lucru pe care cei mai mulți americani îl vor auzi de la Democrații de stânga spunând, îi va face să îi considere nebuni, fapt care va provoca o reacție împotriva lor.”

Barrett s-a confrutat deja cu calomnii la adresa credinței sale catolice, inclusiv din partea senatoarei Democrate californiene Dianne Feinstein, care a declarat că „concluzia pe care trebuie să o tragem este că dogma trăiește zgomotos în dvs.”, ceea ce ar fi „îngrijorător”.

Senatul american va demara procesul de confirmare a judecătoarei Barrett la Curtea Supremă pe 12 octombrie, cu doar trei săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale.

Barrett a adoptat doi dintre cei șapte copii ai săi, Vivian și John Peter, din Haiti. Mai multe voci din presă și politicieni au sugerat că Barrett i-a adoptat din motive infame.

Directorul executiv al Next Gen America, John Lee Brougher, a declarat că trebuie să „afle mai multe despre circumstanțele” în care Barrett și-a adoptat copiii și „tratamentul la care i-a supus de atunci”.

„Adopțiile transrasiale sunt foarte traumatizante și prezintă multe pericole, iar tot ceea ce văd aici este extrem de îngrijorător”, a declarat Brougher.

Militanta Democrată Dana Houle a declarat că „moare să la afle ce agenție de adopții a apelat Barrett și soțul ei pentru a-I adopta pe cei doi copii pe care i-au adus din Haiti”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE