Evenimentul Zilei > Justitie > EXPLOZIV. Șpagă inedită pentru secretarul de stat de la Justiție. “Am plătit serviciile sexuale prestate de anumite fete!”
EXPLOZIV. Șpagă inedită pentru secretarul de stat de la Justiție. “Am plătit serviciile sexuale prestate de anumite fete!”

EXPLOZIV. Șpagă inedită pentru secretarul de stat de la Justiție. “Am plătit serviciile sexuale prestate de anumite fete!”

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ovidiu Puţura, judecător suspendat la Tribunalul Bistriţa şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

Una din acuzațiile DNA este plata unor servicii sexuale, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei pentru a interveni la judecătorii din dosarul 10792/118/2010 aflat în apel la Curtea de Apel Constanţa şi în care Ţăranu Laurenţiu avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia

  • Potrivit procurorilor, în seara zilei de 18 mai 2014, Puţura a participat împreună cu Orlando Ioan şi Ţăranu Laurenţiu la o petrecere  restrânsă organizată de acesta din urmă la un local de lux din Bucureşti. Martorul Ţăranu Laurenţiu a suportat atât contravaloarea evenimentului cât şi plata pentru persoanele de sex feminin ce le-au asigurat companie.

Din convorbirea din data de 20 mai 2014, ora 18.14:07 dintre inculpatul Puţura Ovidiu şi martorul Orlando Ioan rezultă că,  în ziua respectivă Ţăranu Laurenţiu a venit la Bucureşti şi dorea o întrevedere cu inculpatul Ţăranu Laurenţiu, întrucât avea o nelămurire.  Din convorbirea purtată între cei doi rezultă în mod cert că inculpatul Puţura Ovidiu participase la petrecerea organizată de Ţăranu Laurenţiu. Din convorbirea din data de 25mai 2014 rezultă că Ţăranu a suportat costurile aferente evenimentului din data de 18 mai 2014.

 

Ce a declarat Laurențiu Țăranu la DNA

 

“Cu ocazia  întâlnirilor pe care le-am avut în această perioadă, mai exact  noiembrie 2013 – primăvara anului 2014, cu Orlando Ioan şi Puţura Ovidiu am discutat şi problema dosarului meu în sensul că Puţura Ovidiu mă întreba în ce stadiu se află dosarul, iar când eu îi spuneam că nu pare a fi bine, Puţura Ovidiu îmi spunea să stau liniştit pentru că voi lua achitarea. În luna mai am achitat  contravaloarea unui sejur de 4 zile  pentru Puţura Ovidiu şi încă o persoană la hotel  „Regina Marina” din Mamaia. Nu-mi amintesc la acest moment suma achitată dar cred că a fost 500 – 600 euro. În perioada 2013 – 2014 am achitat mai multe petreceri pentru Puţura Ovidiu ale căror costuri le-am suportat integral, inclusiv plata unor servicii sexuale prestate de anumite fete. Am avut mai multe întâlniri cu Puţura Ovidiu în Bucureşti, la hotel „Marriot” (restaurant Steak House, la hotelul restaurant de lângă clubul Loft, din zona Dorobanţi, al cărui nume nu mi-l amintesc şi la Orlando Ioan acasă, iar la toate aceste întâlniri Puţura Ovidiu m-a asigurat că-mi va obţine o soluţie favorabilă, respectiv achitarea.”

Interogatoriul lui Laurențiu Țăranu

Întrebare avocat: De ce a fost necesar să-i dați 30000 de lei lui Puțura Ovidiu prin Orlando Ioan în condițiile în care țineați legătura direct.

Laurențiu Țăranu:  Pentru că așa a solicitat Puțura Ovidiu în cadrul discuțiilor pe care le-am avut cu el și Orlando Ioan. Nu-mi amintesc unde a avut loc această întâlnire. Pot să spun însă că banii i-am remis în cadrul unei întâlniri de la Restaurantul nemțesc din apropierea Hotelului Royal. Eram pe terasa restaurantului. I-am dat banii lui Orlando Ioan deși Puțura Ovidu era prezent la terasă deaorece așa a solicitat el. Doresc să precizez că, înainte de a merge la Hotel Ioana din Sinaia, cu câteva săptămâni înainte, am mers la Motel Cochet din Bușteni. Puțura Ovidiu a venit împreună cu Orlando Ioan, iar eu împreună cu trei fete. Toate cheltuielile au fost suportate de mine. Factura a fost emisă pe numele meu. Administratorul motelului ne-a pus la dispoziție o vilă în care la parter am luat masa. Camerele erau la etaj.

 

 

Una din probele care confimă primirea șpăgii este o discuție între Orlando și Puțura.

                                     

Orlando Ioan: Să nu îmi spui că ai tras în urs?

Puţura Ovidiu: Nu am tras, nu. Am ajuns la hotel. Unde sunteţi ?

Orlando Ioan: Fiecare la camera lui.

Puţura Ovidiu:  Da? Şi eu sunt în cameră cu tine?

Orlando Ioan: Nu, tu eşti la camera acolo cu … unde ţi-ai lăsat bagajul, cu una dintre vânătoare. Cum a fost, ai luat ceva?   

Puţura Ovidiu:  Nu.

Orlando Ioan:  Deci am făcut bine că am stat acasă, nu am pierdut nimic.

Puţura Ovidiu:- Nu.

Orlando Ioan: Măcar poate câştigi acum peste noapte.

Puţura Ovidiu:- Da, poate.

Orlando Ioan:- Bine, vorbim dimineaţă când te trezeşti, dă-mi un semn.

Puţura Ovidiu:- Bine, ciao, pa.

 

 

-Convorbire telefonice dintre Ţăranu Laurenţiu şi Orlando Ioan din care rezultă că aceştia au participat la o petrecere organizată de Ţăranu Laurenţiu la un hotel de lux din Bucureşti.

 

„Orlando:- Ce faceţi?

Tăranu:- Pe drumuri.

Orlando:- Nu ai ajuns?

Tăranu:- Nu că am avut treabă în Bucureşti de dimineaţă. […]

Orlando:- Deci eu nu ştiu cum, mult cred că nu am băut dar  … cred că de la supărare m-am îmbătat aşa.

Tăranu:- Eu aşa am crezut, de fapt noi aşa am crezut, nu eu, că v-aţi combinat.

Orlando:- Nu, eu am plecat primul singur nici nu ştiu ce …

Tăranu:- Deci a plecat şi ea?

Orlando:- Eu nu mai puteam să mai stau.

Tăranu:- A plecat şi ea …

Orlando:- Îhî, îhî …  […] Bine, mă gândesc  că a fost scump, dar în rest a fost ok ca şi atmosferă, nu ştiu acum …

Tăranu:- Eu aşa zic, nu?

Orlando:- Eu unul, mie mi-a plăcut şi că am mai ieşit un pic din starea aia. Da, numai e de mers acolo sub nici o formă.

Tăranu:- Nu… sub nici o formă.

Orlando:- O să mă ocup eu personal.

Tăranu:- Nu, e dezastru, dezastru.

Orlando:- Bănuiesc.

Tăranu:- Camerele nu erau rele, dar servirea …

Orlando:- Bine, păi ne auzim după ce o să primesc alea de la Lazea, am să te sun să-ţi spun, mai pe seară ce şi cum.

Tăranu:- Ok