Evenimentul Zilei > EVZ Special > Experimentul care cutremură Germania: Copii fără adăpost, încredințați unor pedofili!
Experimentul care cutremură Germania: Copii fără adăpost, încredințați unor pedofili!

Experimentul care cutremură Germania: Copii fără adăpost, încredințați unor pedofili!

Un experiment de-a dreptul cutremurător a avut loc în Germania între 1969 și 2003. Autoritățile s-au lăsat convinse de un așa-zis om de știință și au încredințat, cu bună știință, mai mulți copii abandonați unor pedofili cunoscuți, relatează ziarul britanic The Sun.

Băieții fără adăpost, cu vârste cuprinse între șase și 14 ani, au fost supuși practic unui experiment dement. Autoritățile germane i-au lăsat în grija pedofililor, în speranța că aceștia se vor îngriji de ei. Totul a pornit de la ideea sexologului Helmut Kentler, care susținea, țineți-vă bine,  că pedofilia ar putea avea „consecințe pozitive”.

Cu totul incredibil, la sfârșitul anilor ’60,  Senatul care conducea Berlinul de Vest (pe vremea când existau două state germane) s-a lăsat convins de sexologul Kentler că pedofilii „se vor îndrăgosti până peste cap de ideea de a fi tați”. Nu este clar deocamdată dacă Senatul Berlinului de Vest a votat să permită acest experiment sau a fost vorba de o înțelegere neoficială.

Cert este că trei pedofili cunoscuți din Berlinul de Vest au primit în încredințare mai mulți  băieți. Kentler era convins, după cum avea să explice mai târziu,  că „cei trei bărbați vor face mai  mult pentru a-și ajuta” băieții,  „dat fiind că au avut relații sexuale cu ei”.

Ce a urmat nu e greu de ghicit. Băieții au fost violați, bătuți și mutilați sufletește până au crescut suficient de mari ca să fugă sau să riposteze.

Acum, două dintre victimele pedofililor au primit deja promisiunea că vor primi despăgubiri din partea Senatului orașului, care a propus o înțelegere extrajudiciară, relatează Der Tagesspiegel.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE