Evenimentul Zilei > Social > Exodul medicilor români în Marea Britanie. „Nu avem nicio speranţă în România”
Exodul medicilor români în Marea Britanie. „Nu avem nicio speranţă în România”

Exodul medicilor români în Marea Britanie. „Nu avem nicio speranţă în România”

Reducerea salariilor cu 25% determină tot mai mulţi medici români să emigreze. Una dintre destinaţiile preferate este Marea Britanie, acolo unde asistentele au venituri lunare de până la 2.500 de lire, iar un medic câştigă aproximativ 5.000 de lire sterline lunar. Mult peste salariul de 125 de euro primit în România, notează publicaţia Sunday Express.

Agenţiile de recrutare încearcă să le găsească un loc de muncă asistentelor şi medicilor români nemulţumiţi de măsurile de austeritate aplicate de guvernul de la Bucureşti. Autorităţile britanice avertizează însă că vor fi acceptate numai persoanele competente, care cunosc foarte bine limba engleză.
"Guvernul de la Londra va acorda permise de lucru doar celor care dau dovadă de competenţe profesionale şi de abilităţi lingvistice", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentlui britanic al Sănătăţii.
Potrivit publicaţiei citate, din 2007, aproape 9.000 de asistenţi medicali şi medici din România au cerut permise pentru a lucra în străinătate, Germania şi Marea Britanie fiind destinaţiile favorite.
Săptămâna trecută, zeci de persoane au participat la un târg de locuri de muncă organizat la Cluj de Business Activ Consult, una dintre zecile de agenţii care recrutează personal pentru a lucra în cardiologie, chirurgie, terapie intensivă şi neurologie.
"Vreau să lucrez în UK deoarece nu am nicio speranţă aici. Salariul pe care îl câştig nu îmi acoperă nici chiria. Am doi prieteni care lucrează în Londra. Mi-au spus că o asistentă poate câştiga până la 26.000 de lire pe an. Dacă economisesc jumătate din această sumă, aş plăti o parte dintr-un apartament aici. Uneori, mă gândesc să rămân în Marea Britanie definitiv", afirmă Adela Pop, o asistentă de 33 de ani, citată de publicaţia britanică.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: