Evenimentul ZileiEVZ PlayEXCLUSIV. Rareș Bogdan e nemulțumit de Nicușor Dan: „Era mai bun ONG-ist decât primar”

EXCLUSIV. Rareș Bogdan e nemulțumit de Nicușor Dan: „Era mai bun ONG-ist decât primar”

VIDEO
La câteva zile după ce a spus că și-ar dori un nou mandat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan pare să-și fi pierdut orice susținere politică. Europarlamentarul Rareș Bogdan, unul dintre liderii importanți ai liberalilor, s-a arătat dezamăgit de activitatea primarului.

Să știți că dacă Nicușor Dan era un primar la fel de bun cum a fost ONG-ist, era un câștig pentru București. Din păcate, se dovedește că nu orice ONG-ist bun este și un administrator și manager bun, este de părere prim-vicepreședintele PNL.

Ludovic Orban l-a impus pe Nicușor Dan

Încă nu sunt împăcat cu faptul că după o alegere în care PNL era pe val (n.r. după Alegerile Europarlamentare din 2019), un an electoral foarte bun, 2020, noi n-am reușit să impunem din 7 primării la București, 6 de sector plus cea generală, decât un singur primar. (n.r. Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6)”, își arată dezamăgirea liderul PNL în cadrul podcastului EVZ Capital „România lui Cristache”.

Rareș Bogdan a fost unul dintre numele propuse pentru a candida la Primăria Capitalei din partea PNL la Alegerile Locale din 2020, însă s-a lovit de opoziția președintelui PNL de la acea vreme, Ludovic Orban, care susținea că singura soluție de a o învinge pe Gabriela Firea este un candidat comun PNL – USR PLUS. Europarlamentarul e convins că Ludovic Orban avea un alt motiv pentru a nu promova un candidat propriu al liberalilor.

 „Eu nu l-am pus pe Nicușor Dan, l-a pus Ludovic Orban, care a spus așa, dacă candidează un liberal care poate avea șanse să câștige dacă face tandem cu USR-PLUS, cu Vlad Voiculescu, atunci la vremea respectivă, viceprimar sau city manager cu Nicușor Dan, are șanse să câștige. <<Dacă câștigă Rareș Bogdan sau altcineva, acel om îmi va lua partidul.>>, ar fi gândit Ludovic Orban, este de părere prim-vicepreședintele PNL.

Nu doar liberalii s-au arătat dezamăgiți de activitatea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, acesta fiind contestat și de foștii săi colegi de la USR, care s-au dezis de el încă de la începutul mandatului în urma unui gest incredibil al primarului general. La Alegerile Parlamentare din 2020, Nicușor Dan a declarat că votează cu Partidul Național Liberal, chiar împotriva partidului fondat de el.


Accesează: