Surse judiciare susțin că încă de la primele ore ale dimineții, mai mulți polițiști au mers la domicilile oamenilor de afaceri Costel Călugăr (foto), a surorii acestuia Claudia, și la Sorin Petrovan, unde au fost efectuate percheziți. De la domiciliul lui Costel Călugăr au fost ridicate mai multe facturi care au fost duse de anchetori la Mehedinți.

Aceleași surse judiciare susțin că în cazul omului de afaceri Sorin Petrovan, procurorii l-au citat să se prezinte la audieri și pe fiul acestuia. Din primele informații oameni de afaceri care au fost duși la audieri sunt suspectați că au creat un prejudiciu important bugetului de stat prin decontul unor cheltuieli prin facturi fictive.

Cei doi afaceriști, Călugăr și Petrovan au fost asociați într-o afacere care a vizat exploatarea unor mari cantități de nisip exploata din mai multe lacuri din apropierea orașului Câmpia Turzii.

A fost trimis în judecată și în dosarul retrocedărilor

Numele omului de afaceri Costel Călugăr a apărut, de curând, în dosarul ”retrocedărilor” în care a fost arestat Viorel Hrebenciuc. În acest dosar, Costel Călugăr a jucat rolul intermediarului care trebuia să se ocupă de întăbularea unei suprafețe de peste 43.000 de hectare de pădure iar mai apoi vânzarea către o firmă care se ocupă de exploatarea lemnului, care au fost obținute printr-o sentință falsă de Paltin Gheorghe Sturdza.

Cum Costel Călugăr nu a reușit să întăbuleze la timp suprafața de pădure în favoarea lui Dimitrie Sturdza, acesta a revocat înțelegere. Cu toate acestea, Călugăr a fost trimis în judecată.

În județul Cluj, Călugăr are două societăți comerciale una dintre ele ocupându-se în trecut cu decontaminarea unui teren pe care trece auostrada Transilvania, din apropierea orașului Turda, unde a existat pe vremuri un depozit pentru deșeurile chimice de la fostul combinat de profil din Turda. La momentul respectiv, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a achitat pentru această decontaminare suma de 64 de milioane de lei.