Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV: Gălăţenii au stat la masă cu marele Eusebio. Marius Stan e, oficial, „socios” Benfica
EXCLUSIV: Gălăţenii au stat la masă cu marele Eusebio. Marius Stan e, oficial, „socios” Benfica

EXCLUSIV: Gălăţenii au stat la masă cu marele Eusebio. Marius Stan e, oficial, „socios” Benfica

Delegaţia gălăţeană aflată la Lisabona pentru meciul cu Benfica a avut parte de o surpriză de proporţii: a stat la masă, azi, cu marele Eusebio, una dintre legendele fotbalului mondial. Întâlnirea a avut loc la prânz, la dineul oficial de dinaintea partidei din Grupa C a Ligii Campionilor. "Evenimentul zilei" a fost singura instituţie media acceptată la exclusivistul eveniment.

Dineul oficial oferit de clubul lusitan s-a ţinut la etajul 13 al Hotelului "Altis" din capitala Portugaliei, un stabiliment de cinci stele.

În vârstă de 69 de ani, Eusebio, poreclit "Perla Mozambicului", este considerat cel mai mare fotbalist portughez din toate timpurile. A fost omul care a condus, din teren, naţionala Portugaliei la Campionatul Mondial din 1966, atunci când a obţinut "bronzul". Aceasta a rămas, de altfel, cea mai importantă performanţă a fotbalului portughez la un turneu final de Campionat Mondial.

Pentru portughezi, Eusebio este o legendă vie. Este, în primul rând, "mascota" naţionalei şi a echipei Benfica. Un simbol la care toţi portughezii ţin ca la o icoană şi pe care-l venerează cu fiecare prilej. Nu a încercat să antreneze sau să se implice altfel decât cu simpla lui prezenţă în fotbalul portughez. Este iubit şi stimat în toată Portugalia, chiar şi acolo unde Benfica este privită drept duşman.

Vieira şi Rui Costa au lipsit

"E o onoare să dai mâna şi să stai de vorbă cu un asemenea om", au fost primele impresii ale lui Marius Stan, directorul general de la Oţelul Galaţi, după întâlnirea cu Eusebio. De altfel, Eusebio a fost singura figură emblematică a Benficăi care a onorat dineul oficial, acţiune pe care UEFA a impus-o la duelurile europene.

Deşi a ajuns în Liga Campionilor şi a reprezentat campionatul intern în cea mai tare competiţie intercluburi din lume, Oţelul Galaţi n-a reuşit să impresioneze şi nici să-şi câstige respectul cuvenit unei deţinătoare de titlu. Ca dovadă, la dineul oficial, lusitanii şi-au trimis de fiecare dată eşalonul secund al conducerii. Nici azi, şeful grupării lusitane, Luis Filipe Vieira, nu şi-a făcut apariţia la masa plină cu români. Nici Rui Costa, fostul mare jucător portughez, acum om de bază în organigrama clubului de pe "Da Luz", n-a onorat cu prezenţa dineul oficial. "Se află cu ceva treburi în Brazilia", i-au scuzat apropiaţii pe cei doi.

DIRECTOR CU CARNET DE FAN

Stan este, oficial, "socios" al Benficăi!

Marius Stan, directorul general al "siderurgiştilor", a avut o zi plină, încheiată cu partida de pe impunătorul stadion "Da Luz". Oficialul moldovenilor a iscălit în Cartea de Onoare a celor de la Benfica Lisabona, acolo unde există semnăturile multor preşedinţi şi patroni ale unor cluburi mari din lume. Conducătorul campioanei s-a declarat impresionat tot ceea ce a văzut la Lisabona, în curtea unei grupări de talia Benficăi, unde toate detaliile sunt puse la punct.

Marius Stan a devenit "socios" la Benfica, iar în zilele următoare va primi carnetul de suporter. Portughezii doreau să-i ofere lui Stan carnetul tot ieri, dar febra meciului de Liga Campionilor le-a modificat planurile. În aceste condiţii, şeful Oţelului va primi dovada de "socios" prin intermediul serviciului de curierat rapid. Benfica este clubul cu cei mai mulţi fani plătitori din lume (peste 250.000 de "socios"). Cotizaţia minimă pentru un memembru este de 20 de euro anual.VIZITĂ ÎN ROMÂNIA

Vieira, plimbat cu elicopterul

În urma cu două luni, la meciultur dintre Oţelul Galaţi şi Benfica Lisabona, partidă disputată la Bucureşti, pe "Naţional Arena", Luis Filipe Vieira a avut alte preocupări. Şeful de la Benfica a dat dineul oficial pe o plimbare în compania unuia dintre cei mai bogaţi români. Vieira a preferat să călătorească alături de Ion Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Ploieşti. Între Niculae şi Vieira s-a născut brusc o prietenie, relaţie intermediată de fostul internaţional Ioan Timofte, cel care a evoluat mulţi ani în Portugalia, pentru formaţiile FC Porto şi Boavista. Acum, "Tim" lucrează ca impresar, reprezentând, printre altele, interesele lui Costel Pantilimon, portar ajuns la Manchester City. Niculae l-a plimbat atunci pe Vieira cu elicopterul pe la toate reşedinţele sale şi i-a prezentat proiectul pe care-l dezvoltă la Giurgiu, acolo unde vrea să mute gruparea Astra Ploieşti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: