Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV EVZ. Vlad Chiriches, revelaţia tricolorilor în meciul cu Franţa: „Visez să ajung la Real”
EXCLUSIV EVZ. Vlad Chiriches, revelaţia tricolorilor în meciul cu Franţa: „Visez să ajung la Real”

EXCLUSIV EVZ. Vlad Chiriches, revelaţia tricolorilor în meciul cu Franţa: „Visez să ajung la Real”

Vlad Chiricheş ne-a dezvăluit echipa la care speră să joace.

Fundaşul Vlad Chiricheş (21 de ani) a fost revelaţia tricolorilor în partida de marţi seară cu Franţa, al cărei rezultat de 0-0 ne-a scos din calculele calificării la Euro 2012. Jucătorul de la Pandurii Tg. Jiu l-a anihilat perfect pe Karim Benzema, celebrul atacant de la Real Madrid.
Conform site-ului transfermarkt.de, cota de piaţă a "galacticului" Benzema este de 30 de milioane de euro, în timp ce "gorjeanul" Chiricheş valorează doar 550.000 de euro.
Francezul este plătit cu 8,5 milioane de euro pe sezon, în timp ce Chiricheş va trece peste cota de 100.000 de euro pe sezon abia din primăvară, când va trece la Steaua.
EVZ: Vlad, ai fost revelaţia meciului cu Franţa şi toată lumea te laudă. Cum te simţi?
Vlad Chiricheş:
Sunt foarte fericit când aud astfel de aprecieri, dar nu vreau să-mi pierd capul. Mai am de tras până să ajung departe. Am fost un pic surprins când domnul Victor Piţurcă m-a anunţat că o să fiu titular cu Franţa, dar n-am avut cine ştie ce emoţii. Dimpotrivă, m-am motivat şi am căutat să-mi fac treaba cât mai bine.
Eşti mulţumit de rezultat?
Având în vedere faptul că această remiză ne-a anulat şansele de calificare la Euro 2012, sunt dezamăgit. Pe de altă parte, eu cred că un rezultat de 0-0 cu Franţa nu este unul tocmai rău.
Cum te-ai simţit pe noul stadion?
A fost extraordinar, stadionul şi atmosfera ne-au impresionat pe toţi. Păcat că gazonul a fost groaznic şi ne-a incomodat şi pe noi, şi pe francezi. Te împiedicai de brazde şi era greu să dai până şi o pasă de cinci metri!
La sfârşitul meciului, suporterii v-au fluierat.
Probabil că au fost supăraţi pentru că n-am câştigat. Noi am încercat să jucăm ofensiv, dar, din păcate, atât am putut. Nici terenul nu ne-a ajutat.
Ai făcut schimb de tricouri cu vreun jucător francez?
Da, cu Benzema. A fost un tip ok, m-am dus la sfârşitul meciului la el şi l-am întrebat dacă e de acord să facem schimb de tricouri, iar el a acceptat. Mai multe n-am vorbit.
În perioada 2007-2008 ai fost la Benfica Lisabona. De ce n-ai rămas acolo?
Am jucat la formaţia secundă şi am fost cooptat de câteva ori şi la echipa mare. Pe urmă, am avut ghinionul să mă accidentez, iar după ce m-am refăcut, cei de la Benfica au vrut să mă împrumute în ligile inferioare din Portugalia. Atunci, am ales să revin în ţară şi am acceptat oferta de la Internaţional Curtea de Argeş, de unde, anul trecut, am ajuns la Pandurii.
La ce echipă din străinătate ţi-ai dori să joci în viitor?
Visez ca, într-o bună zi, să ajung la Real Madrid. De la vis la realitate e însă cale lungă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News