Cei 153.522 vor fi prezenţi în sălile de examen la ora 8:30, iar testarea va începe la ora 9:00 şi va dura două ore.

Testarea la Limba Română va fi structurată în două mari subiecte constând în două texte la prima vedere, pe marginea cărora elevii trebuie să răspundă mai multor întrebări.

După proba de Limba Română, marţi elevii vor susţine proba la Limba Maternă, urmată miercuri de testarea la Matematică.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 iulie, pănă la ora 16:00, eventualele contestaţii putând fi depuse până la orab 20:00 în aceeaşi zi. În data de 5 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Va fi pentru prima dată când procedura de corectare a tezelor susţinute de elevi se va desfăşura în centre de evaluare din alte judeţe. Subiectele primite de elevi la probele Evaluării Naţionale se vor publica, în zilele de examen, în jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

„În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, a transmis Ministerul Educaţiei, într-un comunicat.

Ponderea Evaluării Naţionale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din şcoala general, scrie Mediafax. 

Te-ar putea interesa și: