Evenimentul Zilei > Sport > Euro 2020. Danezul Christian Eriksen a fost externat. Unde a făcut prima vizită
Euro 2020. Danezul Christian Eriksen a fost externat. Unde a făcut prima vizită

Euro 2020. Danezul Christian Eriksen a fost externat. Unde a făcut prima vizită

Christian Eriksen a fost externat din spital și a mers acasă, după ce și-a vizitat colegii din echipa națională la Helsingor.

Mijlocașul danez a ajuns la spital după ce a suferit un stop cardio-respirator în timpul meciului cu Finlanda (0-1), de la EURO 2020. Medicii i-au implantat un defibrilator cardioverter (ICD) care îi va regla ritmul inimii, după cum relatează Daily Mail.

Christian Eriksen a fost operat cu succes și a fost externat din Rigshospitalet (n.r.- Spital din Copenhaga). Astăzi a vizitat echipa națională în Helsingor, iar de acolo va merge acasă și va petrece timp cu familia”, se arată într-un comunicat transmis de oficialii echipei naționale de fotbal a Danemarcei.

Christian Eriksen a mulțumit celor care l-au susținut și i-a încurajat pe colegii săi înainte de ultimul meci pe care aceștia îl vor disputa în grupe.

„Mulțumesc pentru numeroasele mesaje de susținere. A fost incredibil să văd și să simt aceste lucruri. Operația a decurs bine și mă simt bine, date fiind condițiile. A fost o adevărată plăcere să-i văd pe băieți după fantasticul meci de aseară. Nu mai e nevoie să o spun, o să-i susțin luni, în meciul cu Rusia”, a transmis jucătorul danez.

Belgia și Danemarca au adus un omagiu fotbalistului

În timpul meciului dintre Danemarca și Belgia de joi, ambele echipe s-au oprit în minutul 10 pentru a aduce un omagiu lui Eriksen. Întreg stadionul s-a ridicat și a aplaudat în acest moment.

Un tricou imens, cu numele și numărul lui Eriksen, a fost afișat înainte de meci, în timp ce în tribune fanii Belgiei au afișat bannere cu mesaje personalizate de sprijin pentru mijlocaș.

Eriksen

Primele momente după ce jucătorul și-a revenit

Jens Kleinefeld, un medic german care a fost unul dintre primii care l-a tratat pe Eriksen după ce s-a prăbușit pe teren, a descris momentul în care acesta și-a recăpătat cunoștința.

„A fost un moment foarte emoționant, deoarece în astfel de urgențe medicale din viața de zi cu zi, șansele de succes sunt mult mai mici”, a spus Jens Kleinefeld.

Medicul a povestit că a avut un scurt schimb de replici cu jucătorul:

„Ei bine, te-ai întors cu noi?” iar Eriksen a răspuns: „Da, m-am întors cu tine. De dragul meu, am doar 29 de ani.

„Atunci am știut că creierul nu este afectat, iar el și-a revenit pe deplin”, a mai spus medicul german.

Cristian Eriksen

Danezul va pune ghetele în cui

După ce starea medicală a lui Christian Eriksen a fost stabilizată, s-a pus întrebarea dacă mijlocașul își va mai putea continua cariera în fotbal.

„Nu ştiu dacă va mai juca fotbal. Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute. Profesioniştii din sănătate vor risca să-l lase să moară din nou? Răspunsul este nu”, a spus un specialist britanic, care a lucrat cu jucătorul danez în perioada în care a evoluat la echipa engleză Tottenham Hotspur, înainte de a se transfera la Inter Milano.

„Vestea bună este că va trăi. Vestea proastă este că a ajuns probabil la sfârşitul carierei sale. El nu va fi autorizat să joace în Marea Britanie, avem reguli foarte stricte în această privinţă”, a adăugat acesta.