O petiție inițiată acum cinci ani de către Astley Mulholland a căpătat sprijinul lui Manchester United și multor jucători profesioniști de fotbal, anunță Sky News. Mai ales după tragedia lui Christian Eriksen, jucătorul danez care evoluează în campionatul englez, Premier League. Christian Eriksen a primit o veste îngrozitoare, dar asemenea cazuri pot fi evitate.

Astley Mulholland își dorește echipamentul de salvare la toate nivelurile de competiție după ce fratele său a murit jucând fotbal la 19 ani. La zece ani după ce fratele său Kyle, în vârstă de 19 ani, a murit jucând fotbal, tragedia unui alt tânăr jucător l-a determinat pe Astley Mulholland să facă campanie pentru defibrilatoare pe toate terenurile de fotbal. „Mă uitam la meciul din Danemarca cu prietena mea și, ca să fiu sincer cu tine, am fost la un pas de lacrimi”, a spus dl Mulholland.

„Văzându-l pe Christian Eriksen pe jos, mi-a adus aminte de toate întâmplările din trecut și m-a făcut să cred că mai sunt încă multe de făcut pentru a menține jucătorii în siguranță la toate nivelurile jocului.”

Accidentul lui Eriksen și rememorarea unei tragedii personale

Mulholland, care joacă pentru Trafford FC în orașul Manchester, spune că pierderea fratelui a fost un șoc pentru familie, cu care încă nu s-au împăcat pe deplin. Petiția pe care a inițiat-o acum cinci ani pentru ca FA să furnizeze defibrilatoare a venit după moartea unui alt tânăr jucător, Daniel Wilkinson de la echipa Shaw Cross.

Apelul său la acțiune a fost promovat acum pe rețelele sociale de Jesse Lingard de la Manchester United, iar Astley Mulholland speră că suportul venit din partea unor mari jucători poate da o viață nouă campaniei sale.

„Rata de supraviețuire pentru persoanele care au primit RCP după un stop cardiac este de aproximativ 60%”, a spus Mulholland. Dar cu un defibrilator, ratele de supraviețuire cresc până la 74-80%. Aceasta este o diferență masivă și arată cât de important este ca acest echipament să fie disponibil la toate nivelurile.”

„La toate nivelurile, jucătorii plătesc amenzi pentru lucruri precum cartonașele roșii și cărțile galbene”, a spus el. „Deci, poate că o parte din acești bani vor fi folosiți pentru a ajuta la finanțarea defibrilatoarelor.”