Eugen Tomac: Comasarea europarlamentarelor cu referendumul creează mari dificultăţi

Eugen Tomac: Comasarea europarlamentarelor cu referendumul creează mari dificultăţi

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, că, în opinia sa, comasarea referendului de revizuire a Constituţiei cu europarlamentarele "creează mari dificultăţi" şi a arătat că lui Crin Antonescu "i s-a întins o nouă capcană" din partea PSD.

"Decizia de astăzi (a USL n.r.) de comasare a alegerilor europarlamentare cu referendumul privind revizuirea Constituţiei este o nouă încercare în planul foarte bine pus la punct al PSD de a continua pesedizarea României. (...) Lui Crin Antonescu i s-a întins o nouă capcană de PSD, pentru că PSD nu va renunţa la a propune un candidat la prezidenţiale din toamnă. Comasarea referendului de revizuire a Constituţiei într-un mod netransparent, fără o dezbatere naţională dăunează României, comasarea cu alegerile europarlamentare creează mari dificultăţi", a declarat Eugen Tomac, citat de mediafax.ro.

El a mai spus că proiectul de revizuire a Constituţiei nu ar trebui să fie luat în serios atâta timp cât nu respectă voinţa cetăţenilor de la ultimul referendum referitoare la Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari. "Atâta timp cât acest text nu include Parlament unicameral şi 300 de parlamentari el nu poate fi validat de Curtea Constituţională", a mai spus Eugen Tomac.

El a fost întrebat cum comentează decizia USL de a organiza alegerile prezidenţiale cu 45 de zile înaintea finalizării mandatului actualului preşedinte. "Este o încercare disperată a celor din USL de a da semnale clare că nu mai suportă, ci vor să pună mâna pe justiţie", a mai spus Tomac. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Predoiu, despre decizia USL privind prezidențialele: Arată disperarea lui Antonescu, care dorește scurtarea campaniei 
  • USL vrea organizarea europarlamentarelor simultan cu referendumul pentru revizuirea Constituției. EVZ a anunțat sâmbătă această variantă
  • Strategie PNL: Constituţia, la pachet cu europarlamentarele