Esca, Vâlcan şi Cârcotaşii, campionii Premiilor TVmania

Esca, Vâlcan şi Cârcotaşii, campionii Premiilor TVmania

"Ştirile Pro TV" au fost desemnate, pentru a şaptea oară, Cea mai bună emisiune de ştiri, Cârcotaşii au primit al optulea trofeu de excelenţă, iar Radu Vâlcan este pentru a doua oară Cel mai sexy star TV.

Cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor TVmania - trofee acordate prin votul cititorilor revistei - s-a desfăşurat, marţi seară, la Teatrul Bulandra. Spectacolul a fost regizat de Gelu Colceag, după un scenariu scris de Dan Teodorescu, iar actorul Marius Florea Vizante a avut din nou rolul de "maestru de ceremonii", asistat de membrii trupei Taxi şi de actriţa Irina Teodorescu.

Pentru anul acesta, echipa revistei "TVmania" a decis să aleagă zece categorii de premianţi, ţinând cont de cei 10 ani împliniţi de la înfiinţarea acestor trofee, dar şi de evenimentele petrecute în 2010 în zona media. Anul acesta a fost eliminată categoria Cel mai reuşit transfer, iar emisiunile de divertisment au fost premiate în două categorii diferite: Cea mai bună emisiune de divertisment şi Cea mai bună emisiune de satiră.

Cătălin Măruţă face Cea mai bună emisiune-tabloid

"Ştirile Pro TV" au fost, pentru a şaptea oară, câştigătoarele categoriei Cea mai bună emisiune de ştiri, premiu înmânat Andreei Esca. În primii trei ani de când aceste premii au fost înfiinţate (2001-2003), Esca a primit trofeul pentru Cea mai bună prezentatoare de ştiri, în timp ce "Observatorul" Antenei 1 era sistematic declarat Cel mai bun jurnal de ştiri. În 2004 s-a renunţat la prezentator, iar şapte ani la rând ştirile postului din Pache Protopopescu au fost alese de către public ca fiind cele mai bune.

În lupta pentru Cea mai bună emisiune-tabloid, dată între "Acces Direct" (Antena 1), "Happy Hour" (Pro TV), "Poveştiri de noapte" (Acasă TV) şi "Răi, da buni" (Antena 2), învingător a ieşit Cătălin Măruţă, cu emisiunea de la Pro TV. Cel mai bun realizator de talk-show a fost desemnat anul acesta Mihai Gâdea ("Sinteza zilei", Antena 3), un titlu pe care l-au primit, în trecut, Radu Moraru, Robert Turcescu sau Marius Tucă.

La fel ca anul trecut, "Cireaşa de pe tort" (Prima TV) a fost preferata românilor în materie de reality-show, printre nominalizate fiind înscrise "Burlacul" (Antena 1), "Serviţi, vă rog" (Pro TV) şi "Marele câştigător" (Antena 1). În materie de sport, Emil Grădinescu a fost ales Cel mai bun comentator sportiv, în prezent la Dolce Sport (premiat de încă patru ori la aceeaşi categorie).

Iulia Vântur, Cea mai sexy

"Cârcotaşii" de la Prima TV şi-au mai adăugat un trofeu în colecţie (pe lângă cele şapte de până acum), ei fiind aleşi câştigători la Cea mai bună emisiune de satiră. Cel mai bun serial românesc a fost considerat "Trăsniţii" (Prima TV), recunoaştere de care membrii echipei s-au mai bucurat şi în 2007. La această categorie au mai fost nominalizate serialele "Iubire şi onoare" (Acasă TV), "Moştenirea" (Pro TV) şi "Narcisa sălbatică" (Antena 1).

După ce în 2006 şi 2007 a fost desemnată Cea mai bună emisiune pentru oameni obi şnu iţi (poziţie ocupată şi de "Surprize, surprize"), "Dansez pentru tine" (Pro TV) a fost aleasă Cea mai bună emisiune de divertisment, premiu pe care, de alt fel, îl obţinuse şi în 2008. La categoria Cea mai sexy vedetă TV au fost nominalizate Iulia Vântur (Pro TV), Alina Puşcaş (Antena 1), Diana Dumitrescu (Acasă TV) şi Mădălina Drăghici (Acasă TV), iar preferata publicului s-a dovedit a prezentatoarea show-ului "Dansez…".

Cel mai sexy star TV a fost desemnat, ca şi în 2009, Radu Vâlcan, învingându-i pe contracandidaţii săi Cabral (Acasă TV), Costin Sofaru (Pro TV) şi Răzvan Simion (Antena 1). Acest titlu a fost câştigat de cinci ori de Mircea Radu, urmat de Virgil Ianţu, cu două premii.

Pe lângă toate aceste premii, juriul Premiilor TVmania (Iulian Comanescu, Petrişor Obae, Mihaela Călinoiu, Andreea Georgescu, Costin Ionescu, Horia Ghibuţiu, Sebastian Eduard, Anca Lăpuşneanu, Mădălin Cerban şi Daniel Coltuc) a acordat două distincţii speciale emisiunii "Replay" (TVR 2) şi postului HBO, pentru "Lumea văzută de Ion B." şi seria de documentare româneşti, printre care "Circul vesel" şi "Victoria".

Ne puteți urmări și pe Google News