Ceauşescu, ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI. LICHIDAREA dictatorului ARE LEGĂTURĂ cu banii, CU MILIARDE. S-a aflat adevărul

Încercând un exerciţiu de obiectivitate, fiecare regim are părţile sale bune şi unele mai puţin bune. O idee generală care vine şi din partea susţinătorilor Epocii de Aur, dar şi contestatarilor, este că atunci exista o anumită stabilitate în societate. Mai ales în ceea ce priveşte locurile de muncă. Şi parcă se putea cumpăra mai uşor o casă…

SENZAȚIONALA discuție a lui Ceaușescu cu George Bush: „Chiar dacă nu vom mai avea ce să MÂNCĂM, nu vom mai apela credite”

De partea cealaltă, trebuie amintite cenzura, ideologia comunistă pompată sistematic de aparatul de propagandă, accesul greoi şi uneori chiar imposibil în străinătate, sistemul de nepotisme, originile nesănătoase ale unora, teribila Securitate, sistemul judiciar decorativ, Biserica suferindă şi, mai ales spre finalul regimului Ceaşescu, lipsurile de tot felul.

Trecutul NEȘTIUT al DICTATOAREI Elena Ceauseșcu: „S-o văd lungită GOALĂ lângă omul tău. Bâţâind din FUNDUL ei până la orgasm”

Cu siguranţă, unii dintre părinţii şi bunicii noştri îşi aduc aminte de lipsurile materiale şi de frigul pe care le suportau cu mare greutate în special iarna. Ar mai fi de povestit despre celebrele cozi din spatele blocurilor, formate acolo pentru a nu deranja privirile tovarăşilor din structurile PCR. Îmbulzelile, certurile şi bătăile nu lipseau de la aceste evenimente. Era lupta pentru ciolan… Unii evitau haosul, dar scoteau bani frumoşi pentru a obţine alimentele. Cine lucra atunci într-un aprozat sau într-o alimentară era privilegiat.

CEAUȘESCU și BOMBA NUCLEARĂ. Ce eforturi a făcut fostul dictator pentru a fi egalul Rusiei și Americii. Memoria EvZ.

În ultimii ani de comunism, unii bucureşteni mai isteţi luau trenurile şi mergeau în oraşele unde ştiau că mai găsesc carne, cum ar fi Scorniceşti, Slobozia sau altele.  În ceea ce priveşte pâinea, zahărul şi uleiul date pe cartelă, românii îşi făceau stocuri speciale pentru sărbători.

Ceaușescu Marin, SECRETUL CONTURILOR ÎN VALUTĂ și moartea suspectă de la Viena. Legătura dintre FRATELE LUI NICOLAE CEAUȘESCU și Ion Iliescu

Ar mai multe de spus despre atmosfera din acele vremuri, dar este timpul să vorbească şi imaginile. Vizionare plăcută.

Surse foto: gazetabt.ro, mixdecultura.ro, omofon.com, volganeagra.blogspot.ro, automobileromanesti.ro, industrializarearomaniei.blogspot.ro, adevarul.ro, estost.photoshelter.com, retroalmanah.ro