Ministrul agriculturii din Saxonia Inferioara, Gert Lindemann, a spus ieri că la o fermă locală testele au ieşit pozitive pentru agresiva formă a bacteriei E. Coli.
Produsele au fost servite în restaurante locale unde cei care s-au îmbolnăvit au servit masa.
La o conferinţă de presă care a avut loc ieri, ministrul a explicat că inclusiv un angajat al fermei respective a fost infectat cu bacteria, iar ferma a fost închisă.
Încă se mai fac testări. Se recomandă evitarea anumitor produse
Cu toate această, ministrul a spus că mai multe teste de confirmare sunt în curs şi a cerut localnicilor să evite roşiile, castraveţii şi salata pentru că 95% dintre pacienţii infectaţi cu E. coli au consumat unul sau mai multe dintre aceste alimente.
22 de persoane au murit şi peste 2.000 s-au îmbolnăvit în ultimele săptămâni din cauza noii tulpini de E. coli, cele mai multe victime fiind în zona Hamburg.
Specialiştii din Germania recomandă localnicilor să evite toate tipurile de germeni. Compania implicată a distribuit produsele în magazine şi restaurante din landurile Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Hesse şi Saxonia Inferioară.