Englezii îl plasează pe Gigi lângă „interlopii” de la FIFA

Englezii îl plasează pe Gigi lângă „interlopii” de la FIFA

Gigi Becali, finanţatorul echipei de fotbal Steaua, este folosit drept exemplu negativ de ziariştii englezi de la „The Guardian”, într-un material dedicat de britanici problemelor din mandatul elveţianului Sepp Blatter, preşedintele FIFA.

Celui ce conduce fotbalul mondial i se reproşează, printre altele, faptul că tolerează un comportament inadecvat, cum este cel manifestat aproape zi de zi de Gigi Becali. Jurnaliştii din Insulă se referă la declaraţiile xenofobe şi rasiale făcute de fostul oier de-a lungul activităţii sale în fotbalul românesc.

În respectivul articol se aminteşte faptul că Becali l-a jignit pe un prezentator TV de culoare, numindu-l «maimuţă» şi au reluat declaraţia: „Femeile nu mai au nicio valoare după ce au născut”.

Rasismul l-a transformat pe Becali în „oaia neagră”

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte afirmaţii ale stelistului, care i-au oripilat pe britanici, sunt reprezentate de comentariile acestuia cu latură sexuală - Becali a spus că în Ghencea nu va juca niciodată un fotbalist homosexual - şi de afirmaţia făcută la adresa turcului Yuksel Yesilova, pe care l-a caracterizat ca fiind «prea musulman».

Toate aceste derapaje verbale ale lui Becali sunt amintite de jurnaliştii englezi pentru a-i reproşa lui Blatter faptul că, deşi e şeful FIFA şi ar putea să ia măsuri radicale împotriva persoanelor care nu respectă legile, elveţianul tolerează discriminarea.

Blatter mai este acuzat şi pentru că îl agrează pe Jack Warner, vicepreşedinte FIFA, acuzat pentru deturnare de fonduri şi înşelăciune. 

"Niciodată nu o să existe homosexuali la Steaua. Fac o sută de discriminări! Nu vreau să-i angajez la mine.“ GIGI BECALI- patron la Steaua, declaraţie dată pe 8 aprilie 2010