UPDATE 16.35: După cinci ore, procesul a fost suspendat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 17 februarie. Inițial, președinta de instanță a cerut termen pe 14 februarie. Au început să vocifereze trei dintre avocați. Că ei mai au și alte procese, că nu au timp să se pregătească, că nu-i normală așa grabă. Apărătorul Ion Cazacu a început să se plângă judecătorilor că a primit două amenzi de la Înalta Curte. ”Mă simt amenințat! Trebuie să trăiesc și eu!”. Adrian Năstase iese din sală și face câteva declarații unei televiziuni. Pune condamnarea din celălalt dosar pe seama procurorului șef Daniel Morar. Dacă ar fi fost achitat, Morar ar fi trebuit să demisioneze. ”Așa, i s-a prelungit mandatul cu șase luni”. Într-un final, suita fostului premier, formată probabil din consilieri, părăsește instanța supremă după opt ore de așteptare, la bordul unui Touareg V6 TDI.
Între fostul consul al României la Schanghai, Ioan Păun și Adrian Năstase a existat și un schimb de replici, ex-premierul întrebându-l retoric: "Care pe care s-a periclitat? Năstase pe Păun, că a pierdut locul de muncă sau Păun pe Năstase, că e hăituit din 2006?!".
UPDATE 16.05: Consulul Ioan Păun și-a menținut declarațiile date la DNA precizând în fața judecătorilor Curții Supreme că s-a simțit amenințat de familia Năstase. Păun declară că primul său avocat, Aurel Ciobanu, i-a sugerat să plece câțiva ani din țară și crede că propunerea apărătorului nu a fost făcută de către acesta de capul său.
Fostul consul a mai arătat că familia Năstase l-a ajutat cândva, într-o chestiune ce ținea de starea de sănătate a soției sale și îi mulțumește pentru acest lucru.
Ioan Păun mai spune că dacă Adrian Năstase ar fi deconspirat faptul că el era ofițer acoperit nu ar mai fi fost trimis în misiuni în străinătate, unde câștiga de șapte-opt ori mai mult. Păun adaugă că Octavian Crețu i-a dezvăluit că Adrian Năstase avea de gând să-l deconspire, dacă nu îi îndeplinea cerințele.
De altfel, Octavian Crețu (Romaqua Group) este cel care a pus la dispoziția procurorilor DNA înregistrări din care reiese că Adrian Năstase l-ar fi șantajat cu deconspirarea lui Ioan Păun – ofițer SIE – dacă acesta din urmă nu-și va revizui declarațiile în privința sa. Crețu a fost vicepreședinte al Partidului Conservator, al lui Dan Voiculescu.
UPDATE 15.25: Procesul a fost reluat. La această oră instanța îl audiază pe fostul consul al României la Shanghai, din perioada mandatului de premier al lui Adrian Năstase, Ioan Păun. Acesta a fost implicat în achiziționarea de mobilier din Asia, pentru fostul premier, potrivit DNA.
UPDATE 14.45: Ședința de judecată a fost, din nou, suspendată, de această dată pentru 20 de minute, astfel încât completul să ia în discuție dosarul unei persoane arestate preventiv, din Constanța, pe motiv că aceasta trebuie transportată, astăzi, înapoi și nu mai poate aștepta. Moment prielnic pentru Năstase să înfulece doi covrigi, procurați de șoferul fostului premier.
Înainte de a suspenda ședința, președintele completului i-a pus în vedere expertului judiciar contabil ca până la următorul termen să explice, în scris, cum a fost calculat prejudiciul. Asta pentru a pune capăt interminabilelor discuții contradictorii dintre expert și Adrian Năstase, care a continuat să fie arogant și ironic.
Ziua de astăzi a fost una a "bătăliilor" între experți, căci, pe lângă cel desemnat de instanță și cel al lui Adrian Năstase, a mai fost prezent cel desemnat de Irina Jianu, fosta șefă a ISC, care, altfel, nu s-a prezentat la proces.
UPDATE 14.35: Fostul premier nu se dezminte și continuă să atace expertul contabil care a calculat prejudiciul: propune, ironic, ca formula de calcul folosită să fie botezată Năstase și să rămână în istorie.
UPDATE 14.30: Ședința de judecată s-a reluat în dosarul Zambaccian. Cei trei judecători încearcă să lămurească cine a plătit pentru renovarea imobilului din str. Christian Tell. Pe acte apare trecut numele omului de afaceri Paul Opriș, decedat în anul 2006, dar nu și semnătura acestuia. Paul Opriș a fost, printre altele, patron al Tele 7 ABC, Total Sport FM și acționar la TV K Lumea și Etno TV.
UPDATE 13.25: Adrian Năstase a ironizat-o, pe un ton superior și arogant, pe experta contabilă care a calculat prejudiciul în dosar și care a fost audiată astăzi la Înalta Curte. Fostul premier a declarat că "regula științifică" folosită ar fi, de fapt, banala metodă a regulii de trei simple. Procesul a fost întrerupt pentru o pauză de 15 minute.
UPDATE 12.25: Procesul a început. Instanța audiază experții din dosar. Cel numit de instanță și cel desemnat de Adrian  Năstase se contrează în fața judecătorilor. Fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Irina Jianu, coinculpată în dosar, nu s-a prezentat la acest termen, deși la cele trecute a fost în sală.
UPDATE 11.30: Adrian Năstase așteaptă de la ora 9.00 să intre în sala de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistrații au luat, însă, în discuție, cu prioritate, dosarele în care inculpații se află în stare de arest preventiv. Fostul premier a venit la Curtea Supremă împreună cu soția sa, Dana Năstase.
Judecătorii l-au audiat, la ultimul termen din dosarul Zambaccian, pe fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. Acesta a negat acuzațiile procurorilor, conform cărora fosta șefa a Inspectoratului de Stat în Construcții ISC), Irina Jianu, ar fi fost nevoită să-i ofere mită lui Adrian Năstase, pentru a fi menținută în funcție. Mitrea a susținut că el a numit-o pe Jianu în fruntea ISC, și nu Adrian Năstase, iar decizia a fost luată la propunerea organizației PSD Bacău, coordonată de Viorel Hrebenciuc și Doru Sechelariu.
Însoțit de soția sa, Dana, Adrian Năstase nu a catadicsit să ia loc în boxa acuzaților, ocupând locuri în primul rând, în sală. Situație în care președinta completului de judecată i-a trimis pe ziariști în boxa acuzaților, căci sala s-a dovedit neîncăpătoare. La ieșire, Adrian Năstase a răbufnit la adresa unei jurnaliste a Antena 3, deranjat de o întrebare a acesteia, replicându-i că așa cum nu a putut-o demite pe Jianu din fruntea ISC, nici așa nu o poate menține, pe ea, în funcție, la televiziune.
Potrivit procurorilor, în perioada 2002 – 2004, în calitate de prim-ministru, Adrian Năstase a primit, în mod direct şi prin intermediul Danielei Năstase, foloase necuvenite în valoare de 22.155.985.853,08 de lei vechi (aproximativ 630. 000 euro la cursul de schimb 2002/2004).
Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi respectiv municipiul Bucureşti, str. Cristian Tell.
În același dosar este inculpată și Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), de altfel recent condamnată alături de Adrian Năstase și în "Trofeul Calității". Decizia din acest dosar nu este definitivă, ca, de altfel, nici cea din "Mătușa Tamara", în care fostul premier a fost achitat. Ambele au fost pronunțate pe fond, de către completul de trei judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție și sunt atacabile la complete superioare.
Dosarul Zambaccian a fost trimis instanţei în noiembrie 2006.