Evenimentul Zilei > Actualitate > Emil Boc, către elevi: „Nu vă pierdeţi în ce vă oferă televiziunea!”
Emil Boc, către elevi: „Nu vă pierdeţi în ce vă oferă televiziunea!”

Emil Boc, către elevi: „Nu vă pierdeţi în ce vă oferă televiziunea!”

Premierul Emil Boc a transmis, astăzi, un mesaj din birou elevilor, dascălilor şi părinţilor, la deschiderea anului şcolar. Şeful Executivului nu a fost prezent la nicio ceremonie, deşi atunci când nu era prim-ministru îşi însoţea cele două fete în prima zi a noului an şcolar.

Într-un mesaj postat pe site-ul Guvernului, Emil Boc le transmite elevilor să se uite mai puţin la televizor şi să citească mai multe cărţi.
"Vă îndemn cu toată afecţiunea să nu vă pierdeţi în tot ce vă oferă televiziunea pentru că adevărata educaţie se clădeşte în timp, citind carte după carte şi nu urmărind serial după serial! Îndemnul meu sincer este să citiţi! Nu vă depărtaţi de bibliotecă! Acolo se clădesc caractere, personalităţi. Cartea este cea care vă ajută să distingeţi între adevăratele valori şi falsele modele, cartea vă ţine la distanţă de consumismul atât de prezent, din păcate, în societatea noastră", le scrie premierul copiilor.
Emil Boc le-a adresat şi dascălilor câteva cuvinte, amintind proiectele din educaţie ale Guvernului, dar nu a făcut nicio precizare privind salariile micşorate ale angajaţilor din domeniu. "De la începutul mandatului, am fost preocupat de creşterea calităţii actului educaţional – care să le asigure elevilor o pregătire bună, în raport cu noile cerinţe de pe piaţa muncii. Din acest considerent am susţinut şi susţin fără rezerve reformarea sistemului educaţional, ca parte a procesului de reformare a statului", se arată în discursul premierului postat pe internet. 
Premierul le-a mai transmis cadrelor didactice că "viitorul an şcolar este unul cheie pentru ceea ce înseamnă învăţământul românesc", şi, deşi "în 2009-2010 nu a fost uşor pentru nimeni, după ploaie apare soarele de fiecare dată".
"Avem datoria de a ne educa fiii şi fiicele în spiritul unor valori morale şi sociale solide, în virtutea cărora să înveţe să aprecieze performanţa bazată pe merit, munca cinstită şi respectarea aproapelui. Din păcate, societatea contemporană promovează tot mai des false modele şi pseudo-valori, iar copiii, adolescenţii, devin vulnerabili. În acest context, noi, părinţii, avem responsabilitatea de a ne îndruma copiii către valorile adevărate", este mesajul lui Emil Boc către părinţi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News