Dacă creaţiile lui Michael Jackson rămân neperisabile, imaginea sa este descusută în fiecare an, iar printre toate acestea apar şi dezvăluirile despre viciile şi dependenţele sale, iar mai recent despre sănătatea lui mintală. Ultima chestiune vine de la altă icoană a muzicii, Elton John, a cărui autobiografie, „Me”, a apărut ieri, 15 octombrie.

“De-a lungul anilor, a început să se retragă dintre oameni şi să fugă de realitate, ca şi Elvis Presley”, scrie artistul britanic, “sau poate că Dumnezeu ştia ce se întâmpla în capul lui, ştia ce medicamente ia, de câte ori îl vedeam credeam că bietul băiat şi-a pierdut total busola”.

Portretul făcut de Elton regelui muzicii pop, n-a fost la fel şi scrie: “Când l-am cunoscut pe Michael, avea 13-14 ani. Era cel mai adorabil copil care se poate imagina”, şi-a dus aminte Elton John. Şi fiindcă e vorba de amintiri, vorbeşte despre schimbarea psihică a fostului Jackson Five.

La o petrecere la care Elton John l-a invitat, Michael Jackson se izolase de restul oaspeţilor, petrecând toată seara jucându-se cu fiul menajerei. “Dintr-un motiv sau altul, nu s-a simţit confortabil în compania adulţilor, avea comportamentul unui individ dereglat mintal”, a rezumat interpretul piesei „Rocket Man”, potrivit Le Point.

Dispărut pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, după ce a înghiţit prea multe medicamente, Michael Jackson a fost acuzat de atunci de pedofilie de mai multe presupuse victime, în documentarul Leaving Neverland , lansat în 2019.