Programul „Şcoala altfel” începe din această toamnă şi constă în alocarea unei săptămâni în care elevii merg la şcoală, dar nu fac cursuri, ci participă la alte activităţi, în special sportive.
Valorile cercetaşilor, în şcoli
Invitaţia a fost lansată către cercetaşi de Secretarul de Stat în ministerul Educaţiei, Oana Badea, la evenimentul de deschidere a celei de-a V-a Jamboree Naţională Românească, organizată la Sălişte, judeţul Sibiu, de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”. „Cred cu tărie că valorile pe care le promovaţi, încrederea în sine, toleranţa, respectul faţă de ceilalţi, conservarea mediului, asumarea responsabilităţilor şi a obiectivelor de dezvoltare personală sunt valori de care au nevoie toţi tinerii noştri”, a declarat Secretarul de Stat.
Primele acţiuni, în aprilie 2012
Programul care va rezulta în urma dialogului dintre reprezentanţii ministerului Educaţiei şi ai Organizaţiei Cercetaşii României va fi propus şcolilor spre implementare în perioada 2-6 aprilie 2012.
A V-a Jamboree Naţională Românească are loc zilele acestea la Sălişte, judeţul Sibiu. Evenimentul reuneşte peste 1.200 de cercetaşi din ţară şi din străinătate. Programul jamboreei se bazează pe două principii: învăţarea prin acţiune şi viaţa în natură, şi include activităţi cercetăşeşti tradiţionale, explorarea zonei Mărginimii Sibiului, concursuri, muncă în comunitate în cadrul unor proiecte locale. Ultima Jamboree Naţională Românească (cea de-a IV-a), înainte de renaşterea cercetăşiei în România în 1990, a avut loc acum 75 de ani, în anul 1936.