Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea rememorează prima zi de şcoală
Elena Udrea rememorează prima zi de şcoală

Elena Udrea rememorează prima zi de şcoală

Într-o postare pe blog, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea rememorează prima zi de şcoală, după 32 de ani.

"Eram o mulţime de copii în curtea Şcolii Generale numărul 16 din Buzău. Afară râdea soarele, eu purtam uniforma cea nouă, funde albe. În mână ţineam un buchet din care îmi căzuse o floare din cauza emoţiei", scrie Udrea, pe blog. 
Fostul ministru îşi aminteşte despre învăţătoarea sa că era" cea mai frumoasă dintre toate învăţătoarele de acolo, foarte tânără şi avea un zâmbet cald".
"Nu mi-am auzit numele atunci când s-au anunţat clasele şi m-am panicat, pentru că deja ceilalţi copii formaseră rânduri pentru fiecare dintre ele, în ordinea alfabetică a acestora. Din fericire, la un moment dat, a venit la mama domnişoara învăţătoare. Era cea mai frumoasă dintre toate învăţătoarele de acolo, foarte tânără, doar 19 ani şi, avea un zambet cald. Diţă Aurelia, un om căruia îi port o duioasă amintire şi un adânc respect pentru tot restul vieţii", şi-a mai amintit Udrea.
Elena Udrea are şi o urare pentru profesori şi elevi cărora le doreşte să aibă "un an încununat de succese".
"Să studieze temeinic, să înveţe cât mai multe, să ştie că munca de acum le va fi răsplătită in viitor şi că numai prin educaţie pot să ajungă unde îşi doresc. Să se bucure de copilărie şi de căldura sufletească a părinţilor, dar şi a dascălilor. Tuturor profesorilor şi învăţătorilor, le doresc să facă, din aceşti minunaţi copii, oameni de nădejde. Să pună suflet şi pricepere în formarea unei noi generaţii care să schimbe România în bine. Ştiu că nu tuturor le este uşor, dar mai ştiu că au o sarcină crucială. Am încredere şi speranţă că şi-o vor duce la îndeplinire cu succes, iar noi toţi le suntem şi le vom fi recunoscători", mai scrie fostul ministru, pe blog.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: