Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea nu exclude posibilitatea de a fi executată silit
Elena Udrea nu exclude posibilitatea de a fi executată silit

Elena Udrea nu exclude posibilitatea de a fi executată silit

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a mărturisit în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată de Pro TV, că şi în plan personal simte efectele crizei.

Astfel că, ea nu exclude posibilitatea de a fi executată silit de bancă dacă nu va reuşi să îşi achite la timp creditul de 3 milioane de euro pe care îl are la BRD şi care are scadenţa în acest an.
"Am un credit de 3 milioane de euro. Îmi este la fel de greu ca tuturor ce au credite pentru care au garantat. Sper să reuşesc să îl achit. Dacă nu voi reuşi, aceasta este ceea ce se întâmplă cu orice debitor. Dacă nu îţi plăteşti datoriile, ţi se execută bunurile cu care ai garantat", a precizat Elena Udrea.
Ea a recunoscut şi că afacerile familiei sale merg "mai prost pe criză, comparativ cu ale altor companii". "Merg mai prost decât ale altor companii pe timp de criză, dar niciodată nu am vorbit despre acest lucru. Important este că pot să fac lucrurile pentru care am intrat în politică", a spus Udrea.
Cu toate acestea, ministrul a declarat că şi-a donat salariul, în semn de solidaritate, unor persoane în nevoie, pâna la sfârşitul anului.
“Pentru ceea ce se intimpla acum este de vină clasa politica din ultimii 20 de ani. De 20 de ani se fac lucrurile greşit!”, a ţinut să precizeze Elena Udrea, care este de părere că aceste situaţii nu ar fi fost posibile fără complicitatea societăţii. Însă, aceasta este încrezătoare că măsurile de reducere a deficitului bugetar, la care se vor adauga şi cele de relansare economica vor avea efectul scontat într-un viitor apropiat.
Tăieri de pensii şi salarii şi la anul?
Elena Udrea a afirmat că măsura tăierii din salarii şi pensii va fi aplicată doar până la sfârşitul anului, însă acest lucru depinde şi de succesul cu care vor fi aplicate aceste decizii.
"Important este să reuşim să tăiem cheltuielile bugetare şi să scoatem pe cei ce lucrează în sectorul bugetar, dar nu îşi găsesc de lucru în fiecare zi. (…) Reuşita acestor măsuri va face posibilă revenirea nivelului salariilor şi pensiilor" , a mai arătat Udrea.
Totodată, Elena Udrea a adăugat că nici nu se pune în discuţie creşterea TVA sau a cotei unice”.
Pe de altă parte, ministrul a precizat că deocamdată "nu există o discuţie pentru un nou acord cu FMI". "Ar trebui să vedem şi realităţile economice şi dacă este necesar un alt acord. Nu există o analiză. Dacă efectul  este cel scontat, probabil că nu mai este nevoie să avem o astfel de discuţie", a mai arătat Udrea.