"Aşa cum intuiam zilele trecute, actualul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului nu vrea să reabiliteze Cazinoul din Constanţa, ci îl dă înapoi lui Mazăre să facă orice vrea cu el. Primarul îşi poate pune în sfârşit în practică planul de a vinde Cazinoul pe nimic amicilor săi care văd în clădirea monument istoric o mare afacere", a scris Elena Udrea pe blog.
Fostul ministru al Dezvoltării a amintit că, în septembrie anul trecut, a solicitat preluarea Cazinoului la MDRT pentru a fi renovat, urmând să fie predat ulterior în administrarea Primăriei Constanţa, cu obligaţia acesteia de a-l păstra în circuitul public, la dispoziţia constănţenilor, dar şi a turiştilor.
Astfel, în luna noiembrie s-a finalizat proiectul tehnic iar în luna decembrie banii au fost prinşi în bugetul MDRT, pentru ca apoi să se realizeze şi caietul de sarcini.
"Tipic românesc, acesta din urmă a fost însă contestat, el fiind refăcut până la încheierea mandatului Guvernului Ungureanu. Odată cu venirea Guvernului USL, proiectul a fost abandonat, scopul acum evident al noului ministru fiind de a-l da înapoi lui Mazăre", a mai scris ministrul Dezvoltării.

Cât priveşte teoria economică a Primarului Constanţei privind nerentabilitatea investirii a 10 milioane de euro de către stat în acest proiect, este evident că încearcă să acopere interesul personal de a vinde clădirea. Deoarece şi în condiţiile în care ar concesiona unui privat administrarea Cazinoului, în primul rând că suma menţionată ca redevenţă, 100.000 de euro pe an, este derizorie şi este posibilă doar în condiţiile în care primarul ar lua diferenţa până la un preţ corect. Doi, dincolo de redevenţa primită, clădirea rămâne în proprietatea statului şi în patrimoniul naţional, întotdeauna la dispoziţia cetăţenilor şi turiştilor de pretutindeni. După Mazăre, ar trebui să ne vindem şi cultura şi istoria, că doar nu produc bani!", a mai spus Elena Udrea, precizând că pentru ea Cazinoul din Constanţa este "un proiect de suflet".

Elena Udrea a făcut apel "către constănţeni, către cei care militează pentru păstrarea patrimoniului naţional, către toţi oamenii de bună credinţă care înteleg importanţa existenţei acestui monument istoric la malul mării, să nu permită vânzarea Cazinoului din Constanţa pe doi bani vreunui samsar imobiliar, care vede în această clădire doar un posibil generator de profit (aşa cum s-a mai întâmplat în trecut cu investitorii aduşi de Mazăre), nu şi valoarea culturală şi turistică".

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a decis să transfere Cazinoul din Constanţa în administrarea primăriei, întrucât nu are fonduri pentru reabilitarea clădirii, iar termenul de începere a lucrărilor a fost depăşit.