Mezina Preşedintelui a anunţat, pe contul de Twitter, imediat după cu nunia civilă, că „mi-am păstrat numele, mă numesc în continuare Elena Băsescu”. De altfel, mireasa a ţinut la curent pe toată lumea cu ce s-a întâmplat de-a lungul zilei de sâmbătă. După ceremonia religioasă, care a avut loc la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou, mirii, Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu, şi-au aşteptat alaiul la Palatul Snagov, unde a început cheful.
Socrii Mari, Gheorghe şi Sida Ionescu, şi socrii mici, Maria şi Traian Băsescu FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ
Deşi iniţial 650 de persoane confirmaseră prezenţa la petrecere, la restaurant au sosit 843 de nuntaşi. O prietenă a familiei Băsescu a declarat, pentru EVZ, că nunta n-a fost cu dar: „Cei care au vrut să ofere mirilor bani au avut mari probleme în găsirea unui plic. Nu am văzut pe masă, aşa cum se obişnuieşte”. Invitata a mai precizat că din meniu au lipsit icrele negre şi că şampania „n-a curs gârlă”, aşa cum au anunţat televiziunile: „S-au servit mititei, fripturi de vită, curcan, berbecuţ, cârnaţi. Tortul a fost excelent, cu blat din ciocolată şi cremă de vanilie. Au fost vinuri roşii şi albe”.
După cununia civilă, care a avut loc la Primăria sectorului 2, mirii au plecat să se aranjeze pentru ceremonia religioasă FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ
Dansul mirilor a fost întrerupt de socrul mic, care şi-a luat fiica la vals: „Au fost melodii din anii 70, readaptate de orchestră. A fost şi multă muzică populară, hore din toate regiunile ţării. Au fost şi artificii, înainte de tort, şi au durat trei minute”.
Valsul mirilor a deschis petrecerea de la Palatul Snagov
„Ia-ţi, mireasă, ziua bună!”
Mireasa a ţinut să respecte toate tradiţiile. EBa a aruncat buchetul şi a fost dezgătită de naşa Aura Mustea pe ritmurile melodiei „Ia-ţi, mireasă, ziua bună”, iar apoi i s-a pus pe cap o basma albă. Spre dimineaţă, Aurel Tămaş a început să cânte melodii patriotice, precum „Treceţi batalioane române Carpaţii”, acompaniat fiind de Traian Băsescu, de Emil Boc, de consilierul de stat Dorin Onaca, de Dorin Chirtoacă, dar şi de Roberta Anastase. Îmbrăcată într-o rochie roz cu spatele gol, Elena Udrea a dansat pe ritmuri latino şi s-a prins în hore.
Traian Băsescu şi-a luat fiica la dans în timpul valsului mirilor. Mariei Băsescu i-a plăcut muzica

„N-am furat-o noi, ca să nu iasă vorbe”
Regele romilor, Florin Cioabă (foto), a fost invitat de seamă la nunta Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu. Şeful etniei a declarat, pentru EVZ, că invitaţia la petrecere a venit din partea mezinei Preşedintelui: „Cu Elena avem o colaborare deosebită, ea ne reprezintă în Parlamentul European”. M-a sunat şi mi-a spus să vin cu toată familia. Şi m-am dus cu băieţii mei, cu fetele mele. Elena se înţelege foarte bine cu ele”.
Daruri pentru miri: flori, păpuşă şi un port tradiţional
Florin Cioabă a mai precizat faptul că, deşi lumea a tot vorbit că le-a dus mirilor în dar doi cai, el şi familia lui nu le-a oferit decât „un buchet imens de flori, o păpuşă Lulica şi un port tradiţional ţigănesc”: „Păi ce să le dăm? Are Elena nevoie de ceva? N-are nevoie de nimic!”. Regele romilor a mai spus că a plecat de la petrecere pe la ora patru dimineaţa: „Era încă distracţie. A fost o nuntă deosebită, aşa cum trebuie să fie nunta unei fete de preşedinte. Socrul mic a dansat, a venit la masa noastră, am stat de vorbă, a venit şi socrul mare.”
Mireasa a fost furată la miezul nopţii de cavalerul de onoare, Codin Maticiuc. El a fost cel care a plimbat- o pe Elena cu caleaşca prin curtea Palatului Snagov. Potrivit Regelui Cioabă, invitaţii au savurat momentul: „Elena este o fată frumoasă. Cine n-ar vrea s-o fure? Dar n-am furat-o noi, ca să nu iasă vorbe…A fost o nuntă deosebită”.
Şi fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, i-a plăcut nunta. El a lăudat vinul ales de miri pentru petrecere: „A fost unul excepţional!”
„Noi i-am dus un buchet imens de flori, o păpuşă Lulica şi un port tradiţional ţigănesc. Păi ce să-i ducem? Are Elena nevoie de ceva? N-are nevoie de nimic! ”
FLORIN CIOABĂ, Regele romilor
843 de invitaţi au petrecut, sâmbătă noapte, la Palatul Snagov. Iniţial, 650 de persoane au confirmat prezenţa
CITIŢI ŞI:

  • Mărturie exclusivă de la nunta Elenei Băsescu: "N-a fost cu dar, nu găseai un plic pe masă. A fost cu sarmale şi mămăligă". Cum a întrerupt "Traian" dansul mirilor
  • Nunta Elenei Băsescu. Ce lideri PDL au primit invitaţie
  • Nunta Elenei Băsescu. Cine sunt domnişoara şi cavalerul de onoare
  • Totul despre nunta fiicei Preşedintelui, Elena Băsescu