Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > EDITORIALUL EVZ: Şi Ponta se bălăceşte în jacuzziul lui Voiculescu
EDITORIALUL EVZ: Şi Ponta se bălăceşte în jacuzziul lui Voiculescu

EDITORIALUL EVZ: Şi Ponta se bălăceşte în jacuzziul lui Voiculescu

Când Victor Ponta s-a ascuns în lanul de păpuşoi şi a spus că nu-l interesează dosarul de turnător al lui Dan Voiculescu nu pricepeam nicicum ce se întâmplă.

Trecuseră doar două-trei luni de când acelaşi Ponta declara peste tot că "Felix" este cea mai mare vulnerabilitate a USL şi îi cerea preşedintelui fondator al PC să nu participe la ceremonia de înfiinţare a alianţei pentru a nu compromite momentul festiv. Acum, aparent fără explicaţie, din duşman declarat, Voiculescu s-a transformat, pentru Ponta, într-un aliat cât se poate de util.

Ce s-a întâmplat din ianuarie 2011 până acum cu aparent intransigentul lider al PSD? Răspunsul scurt este că, după îndelungata şcoală a securităţii, Dan Voiculescu a învăţat cum să-i prelucreze pe tinerii impulsivi şi superficiali, ale căror principii sunt doar pentru vitrină. Într-o primă etapă a programului de reeducare, patronul Antenelor l-a băgat pe Ponta la duşuri reci. Pe la începutul lunii februarie, liderul PSD a fost invitat la o emisiune a Antenei 3, unde a fost executat ca ultimul pedelist. "Neprofesionist şi plin de frustrări" l-a caracterizat, în direct, Gabriela Vrânceanu Firea, o jurnalistă bine-cunoscută pentru o atitudine independentă de interesele patronului ei. În aceeaşi emisiune erau prezenţi şi liderii PNL şi PC, cărora însă Mihai Gâdea le-a aplicat obişnuitul tratament spa, rezervat doar prietenilor familiei Voiculescu. Ponta a închis nervos participarea sa la acest festival al Antenei 3, refuzând să mai răspundă la întrebări şi miorlăind supărat că atacul doamnei Firea i se pare "incorect". Au urmat şi alte reprize de tiruri sporadice, la Antena 3, împotriva preşedintelui PSD, după care "Felix" a dat drumul la apa caldă. Ponta a fost invitat tot mai des şi nimeni nu l-a mai deranjat cu vreo întrebare incomodă. Cel mai ridicol moment a fost cel în care el se afla în platou cu Adrian Ursu şi Oana Stancu, iar cei doi foşti angajaţi ai Realităţii TV sugerau că au fost daţi afară ca urmare a legăturilor dintre managerul Sebastian Ghiţă şi actuala putere. Or, toţi cei prezenţi în studio ştiau că Ghiţă este foarte bun prieten cu Ponta. Cei doi şi-au petrecut vacanţa de iarnă împreună, în Dubai. Însă nimeni, nici Gâdea, nici Ursu şi nici Stancu, nu i-a cerut preşedintelui PSD vreo explicaţie pentru motivele care l-au făcut pe prietenul său Ghiţă să-i concedieze într-un mod intempestiv pe Ursu şi Stancu. Ponta era vizibil stresat de discuţie, dar în final s-a văzut că nu avea motive de îngrijorare. Nimeni nu l-a deranjat cu întrebări dificile. Voiculescu îl iertase şi-l reprimise pe acest fiu rătăcitor.

De ce cred că sunt importante aceste povestiri sordide despre relaţia coruptă dintre jurnalişti şi politicieni? Pentru că ele ne fac un portret al liderului celui mai important partid de opoziţie din România, personaj care, dacă USL va câştiga alegerile, ar putea ajunge prim-ministru. Iar ceea ce văd este un om dispus să cedeze uşor la şantaj, pentru că practic asta i-a făcut Voiculescu. Ponta a arătat că ştie de frică, şi toţi partenerii săi din politică vor profita de această trăsătură de caracter. Principii? Preşedintele PSD le-a lăsat baltă şi s-a predat la primul asalt al Antenei 3, unde acum se relaxează de două-trei ori pe săptămână. Care-i diferenţa dintre noul lider al social-democraţilor şi Mircea Geoană? Ca să-l fezandeze pe Geoană, Vîntu îl invita la el acasă şi îl ridicase la rangul de prieten. Voiculescu nu trebuie să facă acest efort pentru a obţine de la Ponta ceea ce doreşte. În rest, nu văd nicio diferenţă între fostul şi actualul preşedinte al PSD.

PS: "Sunday Times" ne povesteşte cum a cerut europarlamentarul PSD Adrian Severin 12.000 de euro pentru a promova în parlamentul de la Strasbourg un amendament la legislaţia europeană. Bineînţeles, nimeni nu crede că PSD ar fi promovat un personaj coruptibil în fruntea europarlamentarilor săi. Antena 3 şi Realitatea TV vor înfiera, sper, această mârşăvie ordinară aranjată de Băsescu şi de jurnaliştii vânduţi diktatorului!

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: