Evenimentul Zilei > Actualitate > Echipa Rapid, interzisă în Liga 1. Porțile li s-au închis
Echipa Rapid, interzisă în Liga 1. Porțile li s-au închis

Echipa Rapid, interzisă în Liga 1. Porțile li s-au închis

Comisia de Disciplină a FRF a decis, ieri, să nu-i lase pe giuleșteni să evolueze în primul eșalon. Curtea de Apel va decide dacă „alb-vișiniii” vor intra în faliment

După o săptămână de tensiune, prelungită de comisiile sportive, cazul Rapidului s-a încheiat.

Giuleștenii nu vor putea evolua în acest sezon al Ligii I, iar locul lor va fi ocupat de formația ACS Poli Timișoara. Bănățenii vor debuta în noul sezon, împotriva celor de la Dinamo, în etapa a 2-a.

Decizia s-a lăsat așteptată

Rapid a fost exclusă din campionat, joi, 21 iulie, din cazua stării de faliment. Circul a început seara, atunci când oficialii LPF au anunțat că trimit cazul la FRF, pentru a fi judecat de membrii Comisiei de Disciplină.

Ședința s-a desfășurat luni, iar verdictul a fost amânat pentru ziua de miercuri. Însă, haosul s-a prelungit până ieri după-amiază.

O mică speranță de la TAS

Deși ar fi trebuit să fie anunțat la ora 13.00, decizia a venit cu trei ore mai târziu! Și asta în condițiile în care Comisia de Disciplină ar fi trebuit să analizeze situația în regim de urgență.

După ce s-au învârtit în jurul cozii timp de o săptămână, oficialii au ajuns la aceeași concluzie: Rapid nu poate evolua în primul eșalon, din cauza falimentului.

Lucrurile s-au rezolvat, parțial, în plan sportiv. Rapid mai are dreptul să conteste excluderea, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), dar e greu de crezut că în această instanță vor avea câștig de cauză.

Urmează verdictul de la Curtea de Apel

În plan civil, se așteaptă o decizie de la Curtea de Apel București. Magistrații vor menține verdictul de faliment, dat de Tribunalul București, sau vor anula decizia.

În acest caz, lucrurile s-ar complica, pentru că giuleștenii ar putea să dea în judecată LPF-ul și FRFul. Falimentul ar însemna automat că echipa din Grant va trebui să înceapă un nou drum, din eșalonul al 4-lea.