Evenimentul Zilei > Politica > EBA ia de la Luxten 7.000 de lei pe lună
EBA ia de la Luxten 7.000 de lei pe lună

EBA ia de la Luxten 7.000 de lei pe lună

Patru ore de program pe zi la Luxten îi aduc Elenei Băsescu aproximativ 7.000 de lei lunar.

Acest lucru rezultă din declaraţia de avere din dosarul de candidatură pentru euroalegeri, depus, ieri, de fiica preşedintelui la Biroul Electoral Central. Astfel, independenta Elena Băsescu, alias EBA, a declarat oficial venituri din activitatea sa de economist în 2008 de aproximativ 83.000 de lei, adică 6.900 de lei lunar. Firma la care este angajată part-time coincide cu cea care a concesionat întreţinerea reţelelor de iluminat din Capitală pentru 15 ani. Contractul a fost atribuit în 1997.

Potrivit propriilor declaraţii, Elena Băsescu petrece patru ore pe zi la Luxten, unde introduce „nişte date în calculator”. „Nu sunt vreun doctor în economie, vreun specialist. Lucrez în financiar, la un calculator, pe un post de funcţionar. Mă duc patru ore pe zi la birou, mă aşez pe un scaun şi introduc nişte date în calculator. N-am nici internet, nici messenger, numai un soft de contabilitate, atâta”, s-a confesat fiica preşedintelui pe 25 martie în emisiunea „Happy Hour” de la Pro TV.

Atuurile, ţinute la secret

 Din declaraţia sa de avere rezultă că Elena Băsescu nu are în proprietate nici casă, nici terenuri. Deţine autoturismul Range Rover cumpărat în 2007 cu 50.000 de euro, bijuterii de până la 8.000 de euro şi a contractat de la Piraeus Bank un credit de 16.500 de euro scadent în 2012. Dacă averea a fost scoasă la vedere, Elena Băsescu îşi ţine în continuare la secret şi proiectul politic, dar şi atuurile ca eurocandidat. „Nu ştiu. Atuurile mele?… Cred că sunt câteva, dar dacă vi le spun o să spuneţi probabil că mă dau mare”, a apreciat ea la depunerea candidaturii.