Evenimentul Zilei > Actualitate > ŢEAPA CU AFIŞUL. Peste 50 de brăileni înşelaţi cu reclame la împrumuturi fără dobândă
ŢEAPA CU AFIŞUL. Peste 50 de brăileni înşelaţi cu reclame la împrumuturi fără dobândă

ŢEAPA CU AFIŞUL. Peste 50 de brăileni înşelaţi cu reclame la împrumuturi fără dobândă

O tânără din Bârlad a fost arestată după ce a păcălit 55 de persoane, cărora le-a promis, în schimbul unor comisioane, împrumuturi fără dobândă. Pentru a-i convinge pe oameni, ea a împărţit pliante prin oraş.

Timp de mai bine de un an, Gabriela F., de 29 de ani, din municipiul Bârlad,a fost considerată o binefăcătoare pentru cei care doreau împrumuturi fără dobândă.
"Înarmată" cu pliante cu datele sale de contact, prin care atrăgea clienţii, femeia a indus în eroare mai multe persoane cu care a încheiat contracte de împrumut prin care se obliga să le acorde, în calitate de administrator a P.F.A (persoana fizică autorizată), diferite sume de bani.
În faţa unei astfel de oferte, oamenii s-au grăbit să achitate comisioane cu valori cuprinse între 450 lei şi 3.300 de lei. Împrumuturile solicitate, însă, nu le-au mai văzut. În luna august, poliţiştii Birourilor de Investigaţii Criminale şi Investigare a Fraudelor Bârlad au intrat pe firul poveştii.
Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că Gabriela a întocmit contracte cu 55 de persoane, cărora le-a cauzat un prejudiciu de peste 20.000 de lei.
Astăzi, în urma probatoriului administrat în cauză, Judecătoria Bârlad a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
De asemenea, femeia este cercetată şi pentru fals material în înscrisuri oficiale, întrucât la domiciliul acesteia a fost găsit un cazier judiciar modificat de către suspectă.   
    
    

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: