Timp de mai bine de un an, Gabriela F., de 29 de ani, din municipiul Bârlad,a fost considerată o binefăcătoare pentru cei care doreau împrumuturi fără dobândă.
"Înarmată" cu pliante cu datele sale de contact, prin care atrăgea clienţii, femeia a indus în eroare mai multe persoane cu care a încheiat contracte de împrumut prin care se obliga să le acorde, în calitate de administrator a P.F.A (persoana fizică autorizată), diferite sume de bani.
În faţa unei astfel de oferte, oamenii s-au grăbit să achitate comisioane cu valori cuprinse între 450 lei şi 3.300 de lei. Împrumuturile solicitate, însă, nu le-au mai văzut. În luna august, poliţiştii Birourilor de Investigaţii Criminale şi Investigare a Fraudelor Bârlad au intrat pe firul poveştii.
Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că Gabriela a întocmit contracte cu 55 de persoane, cărora le-a cauzat un prejudiciu de peste 20.000 de lei.
Astăzi, în urma probatoriului administrat în cauză, Judecătoria Bârlad a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
De asemenea, femeia este cercetată şi pentru fals material în înscrisuri oficiale, întrucât la domiciliul acesteia a fost găsit un cazier judiciar modificat de către suspectă.