Evenimentul Zilei > Actualitate > E iureș! Petrecere cu vedete, pe litoral, anchetată de Poliție și Inspecția sanitară
E iureș! Petrecere cu vedete, pe litoral, anchetată de Poliție și Inspecția sanitară

E iureș! Petrecere cu vedete, pe litoral, anchetată de Poliție și Inspecția sanitară

Poliția Constanța s-a autosesizat în urma unor imagini apărute pe rețelele sociale din timpul petrecerii de inaugurare a unui complex hotelier, din stațiunea Olimp, la care au participat mai multe vedete, eveniment unde s-ar fi încălcat măsurile protecție sanitară, unii dintre participanți fiind, ulterior, infectați cu Sars Cov 2.

Reprezentanții Poliției constănțene informează că evenimentul legat de inaugurarea complexului hotelier din stațiunea Olimp a avut loc în aer liber în 26-27 iunie 2020. Se precizează că „la acel moment, polițiști din Neptu-Olimp au efectuat verificări, au făcut recomandări ca invitații să fie așezați la mese astfel încât să se păstreze distanțarea, ulterior luându-se măsurile necesare pentru a se conforma”.

Inspectoratul Județean al Poliției Constanța subliniază că personalul complexului hotelier purta măști și mănuși de protecție, iar pe un coridor exista și un aparat de termoscanare. Polițiștii au întocmit un proces verbal cuprinzând inclusiv datele consemnate în declarațiile pe proprie răspundere ale invitaților cu privire la prevenirea si combaterea infecțiilor cu noul coronavirus.

Organizarea „evenimentului cultural” ar fi fost adusă  la cunoștința Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoraului Județean de Jandarmi Constanța. IPJ Constanța s-a autosesizat astăzi, 13 iulie, în urma imaginilor din spațiul public și au luat legătura cu reprezentanții DSP Constanța, „urmând a acorda sprijin în verificarea tuturor aspectelor și luarea unor măsuri, dacă acest lucru se impune”.

Șeful IPJ Constanța, comisar șef Adrian Glugă, a declarat că  polițiștii constănțeni așteaptă să fie chemați în sprijinul DSP în efectuarea investigațiilor, dacă va fi nevoie. La rândul ei, directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, a declarat, pentru EVZ, că analizează posibilitatea efectuării unei anchete epidemiologice la hotelul din Olimp.

Cine sunt vedetele care au participat la petrecere

Cristina Schipor spune însă că la evenimentul din urmă cu aproape trei săptămâni au participat, în aer liber, 300 de persoane, sub numărul de 500 admis de noile reguli. Nicio persoană care ar fi fost infectată la acea locație nu a fost înregistrată, ulterior, la DSP Constanța, a adăugat Schipor. Ar exista și varianta ca persoanele participante la petrecerea de inaugurare să fi fost testate pozitiv în Capitală, dar DSP București nu a informat DSP Constanța despre vreun posibil focar de infecție la hotelul din Olimp.

Petrecerea pentru inaugurarea unui complex hotelier din stațiunea Olimp a avut printre participanți zeci de vedete, printre ele numărându-se Adina Buzatu, Mihaela Borcea, Andreea Esca, Delia. Ulterior s-a speculat că unii dintre invitați au avut rezultate pozitive la testul SARS-Cov2, făcându-se legătura cu inaugurarea complexului hotelier din Olimp, unde nu s-ar fi respectat măsurile de protecție sanitară.

Nici Poliția Constanța și nici DSP nu au aplicat sancțiuni la Olimp. Au amendat însă un parc acvatic din Eforie Nord unde, duminică, au avut loc  bătăi cu spumă. „Echipa de control, formată din polițiști și inspectori DSP, s-a deplasat la fața locului și a constatat că operatorul economic nu a îndeplinit condițiile distanțării fizice pe timpul organizării evenimentui recreativ în incinta parcului”, informează prefectura. Proprietarul a fost amendat cu 12.000 de lei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: