Evenimentul Zilei > Actualitate > Preotul Eugen Tănăsescu, acuzații grave pentru autorități
Preotul Eugen Tănăsescu, acuzații grave pentru autorități

Preotul Eugen Tănăsescu, acuzații grave pentru autorități

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că măștile sunt „niște cârpe” care, în proporție de 90%, nu oferă nicio protecție.

„Nu-l scoateți vinovat pe ÎPS Teodosie, pentru că niște cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele. Au apărut retorii care se agită irațional că „ce alegi, Peștera sau ATI?” și că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii. Le atrag atenția că-s orbi și surzi.

Credincioșii au fost purtați prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanților, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerțului. În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măștile puse „spre protecție” au fost niște cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște.

Dar important e să supraveghem credincioșii cu elicoptere. Filtrele poliției sunt mai ceva ca măștile. În vreme ce SUA și Franța au anulat interdicțiile discriminatorii. Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști. Pe care au tupeul să le și redenumească „acoperitoare faciale” doar ca să-și acopere, juridic, șmenul. În rest, vă lasă să le cumpărați ca păcăliții, că tot nu vă protejează.

Când expui populația la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!)din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului și poți merge oriunde pe proprie răspundere, vii și repeți obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure… Statul practică prea mult dubla măsură”, a scris Eugen Tănăsescu pe Facebook.

Chestionat în legătură cu pericolul în care îi pune pe enoriaşi la pelerinajul de Sfântul Andrei, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a avut o reacție foarte curioasă: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”.

Arhiepiscopul Tomisului a avut în ultima vreme intervenții dure la adresa autorităților, acuzându-le pe acestea că nu respectă libertatea confesională a credincioșilor prin restricțiile impuse. Deși oficial credincioșii din afara localității Ion Corvin nu aveau dreptul să participe la slujba de Hramul Sf. Andrei, totuși aceasta a avut loc cu participarea câtorva sute de persoane din alte localități. Preoții de pe scena amenajată în aer liber nu au purtat măști de protecție și nu au respectat regulile de distanțare fizică.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE