Evenimentul Zilei > Economie > După ce Virgil Popescu a cerut anchetarea șefilor de la CE Oltenia, unul dintre aceștia a leșinat
După ce Virgil Popescu a cerut anchetarea șefilor de la CE Oltenia, unul dintre aceștia a leșinat

După ce Virgil Popescu a cerut anchetarea șefilor de la CE Oltenia, unul dintre aceștia a leșinat

Doi dintre cei 3 șefi din cadrul complexului energetic Oltenia, cărora ministrul energiei, Virgil Popescu, le-a cerut marți seară demisia, considerându-i vinovați de accidentul de muncă de la Cariera Jilț sud, au fost înlocuiți din funcție. Ei au refuzat să-și prezinte demisiile, drept pentru care s-a luat măsura demiterii.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a solicitat marți seară demisia a trei dintre șefii complexului energetic Oltenia, dar și a directorului de la Exploatarea minieră, precum și pe cea a directorului Cariei Jilț Sud. Singurul care și-a prezentat demisia, miercuri dimineața, a fost directorul diviziei miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

În urma accidentului de ieri, de la Jilț Sud, Virgil Popescu a trimis rapid Corpul de Control pentru a ancheta accidentul muncitorilor care, în scurt timp a reverberat în spațiul public, deși de mai bine de 3 ani existau plângeri legate de condițiile inumane de muncă.

Astăzi, în timpul verificărilor, unui director de la achiziții i s-a făcut rău. Potrivit România TV, directorul a leșinat în timpul verificărilor, iar acesta a sunat de unul singur la 112, să ceară ajutor.

Ce spune directorul Complexul Energetic Oltenia

„În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă. Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul și s-au răsturnat.

Toate drumurile din carieră, după o perioadă de precipitații, așa sunt, impracticabile pentru alte mijloace de transport. Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă lungă drumurile sunt impracticabile. Nu sunt impracticabile pentru toate…

Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție să se urce. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei. Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze”, a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan la Antena 3.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: