Dumitru Prunariu recomandă „Da Vinci Learning”

Dumitru Prunariu recomandă „Da Vinci Learning”

Compania de comunicaţii prin cablu UPC România a lansat, de săptămâna trecută, în oferta sa digitală, un nou canal de televiziune cu tematică educaţională.

„Da Vinci Learning” este un canal dedicat cunoaşterii şi educaţiei, care va emite 24 de ore din 24.

„Da Vinci Learning le dă şansa spectatorilor săi să cerceteze fascinantul univers al cunoaşterii şi ştiinţei, prin intermediul unor producţii TV de cea mai bună calitate. Pornind de la premisa că omul cât trăieşte, învaţă, programele Da Vinci Learning dezvăluie nenumărate aspecte ale lumii ştiinţei. Viziunea noului canal este aceea de a informa, a binedispune şi a inspira. Da Vinci Learning face din educaţie o eternă aventură, plină de emoţii şi bucurii, în care telespectatorul este încurajat să gândească, nu doar să privească”, cred reprezentanţii din România ai firmei germane Da Vinci Media, fondată de Ferdinand Habsburg în 2007. Canalul Da Vinci Learning este prezent până acum în Polonia, România, Ungaria, Turcia şi Bulgaria şi va fi lansat în a doua jumătate a anului în Rusia, Ucraina, Republica Cehă şi Slovacia.

Inedit la „Da Vinci” este că grila de programe include trei secţiuni, dedicate pe rând copiilor, familiei şi adulţilor. Cu ajutorul serialelor animate, cei mici descoperă ştiinţa, natura şi animalele. Mai mult decât atât, ei deprind primele noţiuni de matematică, fizică şi istorie a omenirii, într-un mediu sigur, non-violent. Programele difuzate în timpul zilei se adresează întregii familii, oferindu-le posibilitatea de a învăţa împreună. Adulţii se bucură şi ei de emisiuni dedicate, care tratează subiecte precum lumea nano, momente revoluţionare ale ştiinţei şi istoriei umanităţii sau biografii celebre, în cadrul unor emisiuni precum „Universul documentarelor” sau „Academia Nocturnă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne-am propus să readucem în atenţia oamenilor televiziunea educaţională, pentru că e, într-adevăr, o plăcere să cunoşti. Leonardo Da Vinci şi-a dedicat întreaga viaţă explorării Pământului şi Universului, iar noi am adoptat această filosofie. Ne adresăm întregii familii, de la cei mici la cei mari, astfel că ne programăm atent emisiunile în funcţie de nevoile fiecăruia. Datorită subiectelor incitante prezentate într-o manieră distractivă, dar pe înţelesul tuturor, părinţii îşi pot lăsa liniştiţi copiii în grija canalului Da Vinci Learning”, a asigurat, la lansarea oficială a canalului, Ferdinand Habsburg, Managing Director al acestuia.

Prezent la lansare, Dumitru Dorin Prunariu, preşedintele Directoratului Agenţiei Spaţiale Române şi singurul cetăţean român care a zburat vreodată în Cosmos, a declarat că se identifică cu spiritul acestui canal TV: „Mă bucură foarte mult iniţiativa celor de la UPC de a se adresa şi oamenilor care văd în televiziune nu doar o modalitate de relaxare, ci şi un instrument de educare extrem de eficient. Sunt încântat, de asemenea, de faptul că Da Vinci Learning celebrează 2009, Anul Internaţional al Astronomiei, printr-un documentar biografic de excepţie despre Galileo Galilei, ale cărui experimente au pus bazele fizicii moderne, observaţiile sale dezvăluind noi adevăruri despre Univers. Documentarul oferit de Da Vinci Learning, „Lupta lui Galileo pentru ceruri”, explică munca şi descoperirile geniului italian prezentând în aceeaşi măsură personalitatea şi frământările sale, cauzate de ciocnirile repetate între religie şi ştiinţă, cunoscut fiind că Galilei era un om credincios”. Prima parte a documentarului „Lupta lui Galileo pentru ceruri”, biografia în două părţi a lui Galileo Galilei, a avut ieri-seară premiera pe Da Vinci Learning, iar cea de-a doua parte va fi difuzată, în premieră, duminica viitoare, începând cu ora 22.00.

„Noul canal este transmis doar prin televiziunea digitală, putând fi urmărit astfel la o calitate superioară a imaginii şi a sunetului”, a atenţionat Silvia Tomaschek, Video Product Manager al UPC România.